Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin Roope Talaja on piikki Ässien lihassa

Urheilu
 
Juhani Liuhala
Jussi Partanen
Bluesin Roope Talaja on tehokkaimmillaan Ässiä vastaan.
Bluesin Roope Talaja on tehokkaimmillaan Ässiä vastaan. Kuva: Jussi Partanen
Ässät 2 Blues vl. 3

Joskus pelaajat onnistuvat takomaan huomattavan määrän maaleistaan yhtä ja samaa joukkuetta vastaan. Bluesin Roope Talaja tuntuu olevan aina silloin hyvässä maalivireessä, kun vastapuolella luistelee Porin Ässät.

Tällä kaudella Blues on kohdannut patapaidat kolme kertaa, ja Talaja on onnistunut iskemään maalin jokaisessa kamppailussa. Kahdella edellisellä kaudella Talaja iski yhteensä 14 maalia, joista peräti viisi Ässien verkkoon. Hän on siis tehnyt yli kolmanneksen maaleistaan kolmen viime vuoden aikana nimenomaan Ässiä vastaan. Mistä tilastokummajainen mahtaa johtua, Roope Talaja?

"Ihan mielenkiintoinen tilasto tuo on. Ässiä vastaan pelataan usein suoraviivaista sekä vauhdikasta jääkiekkoa, ja sellaisessa minä olen parhaimmillani. Fyysisiä vääntöjä nämä ovat aina porilaisia vastaan", Talaja naurahti.

"Jokaisella pelaajalla on liigassa varmasti jonkinlaisia lempijengejä, mitä vastaan tulosta tulee mukavasti. Ässät tuntuu olevan sellainen vastustaja minulle".

Perjantainakin Talaja onnistui perinteiden mukaisesti kertaalleen maalinteossa, kun Ässien ja Bluesin tasainen vääntö päättyi voittomaalikisan jälkeen Bluesin voittoon numeroin 3–2 (0–0, 2–1, 0–1, 0–0). Pisteet olisivat voineet päätyä kummalle joukkueelle tahansa, ja painopiste vaihtui tiuhaan. Talajan lisäksi maalinteossa onnistui Bluesilta Bracken Kearns.

"Sarjataulukkoa katsoessa ymmärtää, että nämä olivat meille elintärkeät kaksi pistettä. Ihan tyytyväinen pitää olla, ja lopputulos oli mielestäni melko oikeutettu", Talaja näki.

"Nämä tiukat voitot ovat sellaisia, minkä ympärille on hyvä rakentaa itseluottamusta. Tämä oli koko porukalle tärkeä onnistuminen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?