Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkipomo Kojonkoski toivoo kaikilta malttia

Itävallan Stefan Kraft jyrää vahvasti kohti Keski-Euroopan mäkiviikon voittoa

Urheilu
 
Samuel Kubani AFP
Mäkiviikon kokonaiskilpailua johtava Stefan Kraft juhli Innsbruckissa kakkostilaansa.
Mäkiviikon kokonaiskilpailua johtava Stefan Kraft juhli Innsbruckissa kakkostilaansa. Kuva: Samuel Kubani AFP

Keski-Euroopan mäkiviikon kolmas osakilpailu Innsbruckissa oli komeaa lajiviihdettä. Valitettavasti suomalaishyppääjät olivat jälleen sivuosissa.

Vaihtelevissa tuulioloissa käydyn kilpailun voitti Richard Freitag. Saksalainen löi viidellä pisteellä Itävallan Stefan Kraftin, joka vankisti asemaansa kokonaiskilpailun kärjessä ennen huomenna tiistaina hypättävää päätösosakilpailua Bischofshofenissa.

Artikkeliin liittyvät

Suomalaisista  Jarkko Määttä oli sijalla 20 ja Lauri Asikainen sijoittui 30:nneksi. Anssi Koivuranta ja Sami Niemi eivät päässeet toiselle kierrokselle.

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski toivoo malttia niin urheilijoilta, lajifaneilta kuin tiedotusvälineiltäkin. Hänen mukaansa suomalaiset ovat oikealla reitillä, mutta paluu huipulle vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa.

"Kaikki maat tekevät kovaa työtä. On täysin epärealistista odottaa, että suomalaiset pomppaavat vuosien aallonpohjan jälkeen hujauksessa takaisin kärkeen", totesi Kojonkoski, joka on olympiakomiteassa mäkihypyn, yhdistetyn ja purjehduksen lajiryhmävastaava.

Hänen mukaansa päävalmentaja Jani Klinga ja valmennuspäällikkö Kari Ylianttila tekevät erinomaista työtä ja vievät suojattejaan eteenpäin suunnitelmallisesti pienin askelin.

"Ryhmässä on potentiaalia. He tarvitsevat malttia ja briljanttia työtä päivittäin. Uskon, että menestys löytyy ihan varmasti. Olen erittäin ylpeä siitä, että tekemisen kulttuuri on jälleen kaivettu esiin."

Mäkihyppy on laji, jossa rentous on yksi avaintekijöistä. Suomalaisilta se tuntuu puuttuvan kilpailutilanteissa.

Kraftin tilanne näyttää erilaiselta. 21-vuotiaalla itävaltalaisella on takanaan Stamsin urheilulukio ja tuhansien harjoitustuntien historia.

"Hän [Kraft] hyppää kuin hänellä olisi autopilotti päällä. Suorituksia leimaa rentous ja vapautuneisuus", Kojonkoski arvioi tuoreimman itävaltalaistähden esityksiä.

Huippu-urheilijat tekevät päivittäin kulisseissa ankarasti työtä, joka ei näy ulkopuolisille.

"Kisoissa pitää pystyä pitämään hauskaa, laskea niin sanotusti vapaalle. Pakko vie väkinäisyyden puolelle", korostaa Kojonkoski, joka on työskennellyt aiemmin Suomen, Itävallan ja Norjan mäkimiesten päävalmentajana.

Kraft osaa nautiskella. Siksi hän lähtee viimeiseen osakilpailuun 23,1 pisteen karkumatkan turvin. Toisena on itävaltalainen maanmies Michael Hayböck ennen Slovenian Peter Prevciä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!