Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n kolmannen erän kiri oli myrkkyä Lukolle

Luttisen tehot olivat paikallaan

Urheilu
 
Jarno Mela Lehtikuva
HIFK:n Mika Partanen ja Micke-Max Åsten (vas.) yrittivät riistää kiekkoa Lukon Toni Koivistolta.
HIFK:n Mika Partanen ja Micke-Max Åsten (vas.) yrittivät riistää kiekkoa Lukon Toni Koivistolta. Kuva: Jarno Mela Lehtikuva
HIFK 3 Lukko 1

HIFK haki jälleen tutulla kaavalla liigapisteet. Se käänsi ties kuinka monennen kerran tällä kaudella ottelun edukseen hurjalla nousullaan kolmannessa erässä.

Hyvää päätöserää edelsi surkea toinen erä, kuten niin monta kertaa ennenkin.

Tällä kertaa HIFK:n "taktiikan" uhriksi joutui Rauman Lukko, joka oli jäänyt viimeksi ilman pisteitä 22. marraskuuta. "Huolimattomuusvirheitä. Kaikki eivät olleet hereillä", sanoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

HIFK ja varsinkin Arttu Luttinen rankaisivat Aaron Gagnonin aloitusvirheestä ja Filip Riskan harhasyötöstä. Luttinen syötti, ja Tomas Zaborasky viimeisteli HIFK:n 1–1-tasoituksen ajassa 45.20.

Minuuttia myöhemmin Riska syötti omalla alueellaan kohtalokkaasti taaksepäin, ja Luttinen laukoi pelin voittomaalin yhden miehen ylivoimalla sisään. "Huusin [ Lauri] Taipalukselle, että pysyy pois tieltä. Päästiin hyvin rokottamaan", sanoi Luttinen, joka on tehnyt kolmestatoista maalistaan yhdeksän ylivoimalla.

"Yhteismaalit lasketaan, mutta olen tyytyväinen. Tämä rooli sopii minulle, kun muut tekevät omia juttujaan."

Teemu Ramstedt viimeisteli 3–1-loppulukemat tyhjiin.

Kevin Lankinen pelasi HIFK:n maalilla loistopelin. Ilman Lankista Lukko olisi voinut karata kahden kolmen maalin johtoon toisessa erässä. "Kiitos vain Lankiselle", kehui Luttinen.

Liigan sarjaohjelma on kummallinen, ja tammikuu on joukkueille kiireisintä aikaa. HIFK ja Lukko pelaavat tässä kuussa vielä kaksitoista ottelua.

Loppukaudeksi HIFK:lle jää 12. maaliskuuta päättyvään runkosarjaan viisitoista ottelua. Lukolla on tammikuun jälkeen neljätoista peliä.

"Nyt pelataan kolmannes koko kevätkauden ohjelmasta", äimisteli Dufva, jolla oli kaksijakoiset tunnelmat.

Dufvan äskettäin kuollut isä haudataan ensi lauantaina, jolloin Lukko kohtaa Jyväskylässä JYPin. Dufva halusi silti hautajaiset pelipäivälle. "Isä olisi arvostanut sitä."

Ottelua seurasi 6 428 katsojaa, mikä oli 1 400 katsojaa vähemmän kuin edellisessä kotiottelussa SaiPaa vastaan.

Pääkaupunkiseudulla oli maanantai-iltana ilmassa kiekkoähkyä, kun Jokerit pelasi samaan aikaan omaa otteluaan KHL:ssä ja Blues Liigaa Espoossa.

Huippuhetket: HIFK ratkaisi voiton Lukosta päätöserässä
Huippuhetket: HIFK ratkaisi voiton Lukosta päätöserässä
HIFK peittosi Lukon tehtailemalla voittoon tarvittavat osumat päätöserässä. HIFK jatkaa taulukossa toisena, kun taas raumalaisille tappio tiesi putoamista neljänneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!