Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalivahti Laurikainen jatkaa laatulinjalla

Urheilu
 
Huippuhetket: Bluesin maalivahti Laurikainen loisti TPS:ää vastaan
Huippuhetket: Bluesin maalivahti Laurikainen loisti TPS:ää vastaan
Blues nousi taulukossa kymppisijalle lyötyään TPS:n niukasti maalin erolla. Voitto-osumasta vastasi toisessa erässä ylivoimalla Stefano Giliati.
Blues 2 TPS 1

Kaksi asiaa takasivat Espoon Bluesille voiton ottelussa Turun Palloseuraa vastaan: kova taistelu ja Eetu Laurikainen.

Bluesin 21-vuotias maalivahti on melkoinen sensaatio tällä kaudella. Hän pysyy sitkeästi maalivahtitilastojen kärjessä, eikä eilinen ottelu tehnyt heikkoa tilastoille.

Laurikainen torjui 42 kertaa ja päästi vain yhden maalin. Sen teki nuorten MM-turnauksesta kotiutunut Mikko Rantanen.

Rantanen kiihdytti ensin Bluesin puolustajasta Kalle Kaijomaasta ohi ja sitten myös Laurikaisesta. Maali oli Rantaselle vasta kauden toinen. MM-turnauksessa hän teki neljä maalia.

"Jäin vähän liikaa etutolpalle", Laurikainen löysi heti korjattavaa työskentelystään.

Hän käy tilanteet otteluiden jälkeen videolta läpi Bluesin maalivahtivalmentajan Ilari Näckelin kanssa. Kehitettävää varmasti riittää, mutta tämäkin taso on jo vakuuttava.

Blues oli voittanut lauantaina liigakakkosen HIFK:n, mutta melkeinpä odotetusti joukkue ei saanut likikään samanlaista latausta liigassa 13:ntena olevaa TPS:ää vastaan.

Jussi Makkosen ja Stefano Giliatin maalit takasivat kuitenkin voiton. Blues nousi samalla säälipudotuspeliviivan yläpuolelle kymmenenneksi. Suoraan pudotuspelipaikkaan on enää neljä pistettä.

Bluesin alkukausi oli vaisu, osin tosin kovan vieraspelirumban takia. Joukkue on parantunut koko ajan otteitaan, esimerkiksi viimeksi pelattujen 20 ottelun kuntopuntarissa joukkue on peräti kolmantena edellään vain Oulun Kärpät ja HIFK. Kaikkiaan Bluesilla on takanaan nyt 36 ottelua.

Eilinen Bluesin taisto oli peräti kuuden kotona pelattavan ottelun sarjasta toinen. Joukkue pelasi alkukaudesta enemmän vierasotteluita, ja saldo on edelleen lievästi vierasvoittoinen 19–17.

Hyvään maalivireeseen joulun jälkeen päässyt Miro Aaltonen oli toisen peräkkäisen ottelun poissa Bluesin riveistä. Hän on kuumesairas.

Seuraavaksi Blues pelaa keskiviikkona. Silloin vieraaksi saapuu Saimaan Pallo.

Mikko Stig lehtikuva
Bluesin Niklas Tikkinen (vas.) kamppailee TPS:n Juraj Simekin kanssa.
Bluesin Niklas Tikkinen (vas.) kamppailee TPS:n Juraj Simekin kanssa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!