Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sitkeä HIFK venyi sarjakärkeen jatkoajalla

Peliruuhka tuntui maalivahtien jaloissa, mutta kärsivällisyys palkittiin

Urheilu
 
Jani Mesikämmen
Huippuhetket: HIFK nousi voittoon viimeminuuteilla
Huippuhetket: HIFK nousi voittoon viimeminuuteilla
HIFK onnistui kääntämään kahden maalin tappioaseman viimeisen viisiminuuttisen aikana uskomattomalla tavalla voitoksi. HPK:lle tappio oli jo kuudes perättäinen.
TPS 2 HIFK ja. 3

Hurjaa tahtia tammikuussa urakoiva HIFK pelasi torstaina jo vuoden viidennen ottelunsa, eikä se voinut olla näkymättä helsinkiläisryhmän otteissa. Edellisiltana Hämeenlinnassa viime hetkillä voiton napannut HIFK joutui nyt vuorostaan itse vastustajan kovan loppukirin kohteeksi.

Nuorten MM-kisoista kotiutunut maalivahti Ville Husso kärsi nesteytysongelmista ja sai jalkoihinsa pahan krampin päätöserässä. Tämä saattoi maksaa HIFK:lle yhden sarjapisteen, sillä TPS nousi Juraj Simekin ja Lauri Tukosen maaleilla vajaassa parissa minuutissa tasoihin päätöserän puolivälissä.

HIFK selvisi kuitenkin jatkoajalle, jossa vierailijoiden sankariksi nousi pienestä kulmasta kiekon maaliin livauttanut Thomas Nykopp. Jatkoaikapiste nosti HIFK:n liigan kärkipaikalle pisteellä ohi Oulun Kärppien.

Artikkeliin liittyvät

"Meidän pelistä huomasi, että oli edellisenä iltana pelattu. Jaksettiin onneksi olla kärsivällisiä, eikä annettu Tepsin hurmoksen mennä liikaa korvien väliin lopussa," Nykopp tuumasi.

"Jatkoajalle kun päästiin, kaikki tiesivät, että se on enää viisi minuuttia. Se jaksettiin taistella hyvin," voitto-osuman tahdolla viimeistellyt Nykopp summasi.

HIFK:n toinen pelastaja oli TPS:n tasoitusmaalin jälkeen loppuminuuteiksi maaliin vaihdettu Kevin Lankinen. Viime aikoina vaikeuksissa tarponut kotijoukkue pommitti kohti HIFK-maalia – tai kaukalon päätylaitaa – illan aikana 80 laukauksen verran. Lankinen venyi kolmannen erän lopulla muutamaan kovan luokan pelastukseen.

"Kovaan paikkaan siinä joutui, tuli heti hommia ihan kunnolla. Mutta omat hommat ovat sujuneet hyvin viime aikoina, oli helppoa hypätä kehiin. Ei siinä ollut mitään hävittävää," Lankinen arvioi.

HIFK sai ottelun ohjat käsiinsä onnen ja isäntien huonon puolustamisen ansiosta.
Corey Elkinsin
johtomaali ottelun toisella minuutilla oli käytännössä TPS-puolustajan oma maali.

Ottelu olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan jo aiemmin.

TPS-leirissä oli oivallettu HIFK:n peliruuhkan vaikutukset ja kotijoukkue pyrki luomaan hyvällä tempolla painetta HIFK-maalille.

Jani Mesikämmen
Turku

Antti Johansson
HIFK:n Thomas Nykoppilla (80) riitti onnittelijoita jatkoaikamaalin jälkeen.
HIFK:n Thomas Nykoppilla (80) riitti onnittelijoita jatkoaikamaalin jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!