Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaisa Mäkäräisen selkä reistailee

Mari Laukkanen komeasti viides maailmancupin Oberhofin pikakisassa

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Viides sija on Mari Laukkasen toistaiseksi paras saavutus tällä kaudella.
Viides sija on Mari Laukkasen toistaiseksi paras saavutus tällä kaudella. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva

Suomalaisten ampumahiihtäjien tunnelmat Oberhofin maailmancupin pikakilpailun jälkeen olivat ristiriitaiset.

Maailmancupia yhä ylivoimaisesti johtava Kaisa Mäkäräinen oli ymmällään.

Artikkeliin liittyvät

"Mikään ei toiminut. Joka osa-alueella tuli takkiin, eniten hävisin ammunnassa", 20:nneksi jäänyt Mäkäräinen sanoi puhelimitse.

Kauden avausjaksolla ammuntansa kanssa tuskailleen Mari Laukkasen oli vaikea pidätellä iloaan. 27-vuotias urheilija oli kisassa hienosti viides.

"Pystyin keskittymään ammunnassa tärkeisiin perusasioihin. Siihen olen todella tyytyväinen", kertoi Laukkanen, joka oli suksilla neljänneksi nopein.

Hän selviytyi hankalissa tuulioloissa vain kahdella sakkokierroksella. Kauden ensimmäisellä jaksolla joulukuussa enolaisen ammunta oli silkkaa haparointia.

"Mari oli erinomainen. Hän hallitsi mylläkät ampumapaikalla", Suomen päävalmentaja Marko Laaksonen kertoi.

Päävalmentaja otti tyynesti ykkösurheilijansa yllättävän tahmean kisan.

"Näitä päiviä tulee väkisin. Kaikki odottavat, että hän [Mäkäräinen] on aina palkintokorokkeella. Se on tässä lajissa lähes mahdotonta", Laaksonen totesi.

Ladulla kolmanneksi kiireisintä vauhtia pitänyt Mäkäräinen joutui kiertämään sakkoringin peräti neljä kertaa. Hänen osumaprosenttinsa alkukaudella oli 87. Eilen perjantaina se oli 60.

Mäkäräisen eteneminen latu-urallakaan ei ollut televisiokuvan perusteella totutun jouheaa. Yksi syy saattaa olla vihoitellut selkä.

"Vähäsen olen selästäni huolissani, mutta turha siitä on tehdä suurta numeroa. Se on kiusannut jo vuosia, mutta kulkee mukana. On vaikea sanoa, vaikuttaako se muualle kuin korvien väliin."

Selkä menee kansanomaisesti sanottuna lukkoon eikä hevin aukea. Jos kipukohta on alaselässä, se vaikuttaa myös jalkoihin.

Mäkäräinen on kiertueen parhaita – ellei paras – hiihtäjä. Eilen hän oli vasta neljänneksi nopein ja hävisi kärkiajan tehneelle Darja Domratševalle 29 sekuntia.

"Jalat toimivat, suksi ei ollut paras mahdollinen, mutta pari oli kuitenkin kilpailukykyinen", Mäkäräinen jatkoi.

Osakilpailun voitti Veronika Vitkova, jolta karkasi kaksi luotia harakoille Ykköstila oli 26-vuotiaalle tšekille uran ensimmäinen maailmancupissa.

Toinen oli yhden sakon rasittama Italian Dorothea Wierer, joka jäi ykköstilasta 8,8 sekuntia. Kolmaskin sija meni saapasmaahan. Puhtaasti ampunut Nicole Gontier jäi Vitkovasta 19,1 sekuntia.

Naisilla on sunnuntaina ohjelmassa 12,5 km:n yhteislähtökilpailu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!