Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilveksen fanit pääsevät kannustamaan liigassa

Palloliiton liigalisenssikomitea jätti Mypan ilman lisenssiä

Urheilu
 
Kalle parkkinen
Ilveksen fanit kannustivat omiaan Ykkösen ottelussa Tammelassa viime heinäkuussa.
Ilveksen fanit kannustivat omiaan Ykkösen ottelussa Tammelassa viime heinäkuussa. Kuva: Kalle parkkinen

Myllykosken Pallon 22 vuotta kestänyt taru Veikkausliigassa on toistaiseksi päättynyt. Mypan tilalle nousee Ilves Tampereelta.

Veikkausliigaan piti nousta vain yksi seura, pelaamalla paikkansa hankkinut HIFK, mutta lisenssimenettelyn jälkeen liigaan nousee kaksi muutakin seuraa Ykkösestä. KTP sai jo aiemmin liigapaikan, kun FC Honka joutui vetäytymään lisenssimenettelystä.

Artikkeliin liittyvät

"Eihän tämä [täydennysmenettely] mikään hyvä asia ole. Toivottavasti ei muodostu tavaksi", liigalisenssikomitean puheenjohtaja Juha Laitinen sanoi.

Suomen Palloliiton liigalisenssikomitea eväsi lisenssin Veikkausliigassa säilyneeltä Mypalta, koska seuran lisäselvitykset eivät vakuuttaneet komiteaa siitä, että seuralla olisi taloudelliset edellytykset selviytyä Veikkausliigakaudesta 2015. Palloliiton liittohallituksen aiemmin liigan täydennysmenettelyyn nimeämä Tampereen Ilves täytti puolestaan lisenssimääräysten edellytykset, ja lisenssikomitea päätti myöntää seuralle liigalisenssin.

"Minulla on tietysti masentuneet fiilikset. Tämä on isompi asia kuin minun henkilökohtaiset tuntemukseni. Onhan tässä kyseessä pelaajat, valmentajat, henkilökunta, juniorivalmentajat ja -pelaajat. Puhumme sadoista ihmisistä", Mypan puheenjohtaja Matti Tiihonen kertoi.

Samaan aikaan Ilveksessä juhlittiin pääsyä liigaan.

"Odottelun jälkeen tämä tuntuu hyvältä. Kyllähän nousu pelaamalla olisi ollut sata kertaa parempi asia. Kun meillä ei ole velkoja ja tähtäin on ollut aina liigassa, emmehän me voi kieltäytyä liigapaikasta", Ilveksen edustuksen puheenjohtaja Tomi Erola kertoi.

Liigalisenssikomitea halusi lisäselvityksillä tietää Mypan markkinointisopimusten pitävyyden. Mypan tuloihin oli laskettu sponsorisopimuksia alle 500 000 euron arvosta.

"Se määrä piti saada kasaan. Meillä on siitä koossa 40 prosenttia [200 000 euroa], ja nyt puhutaan sopimuksista, joissa on nimet alla", Tiihonen sanoi.

Ilveksen tilanne ei ollut juuri erilaisempi.

"Liigabudjetti on 640 000 euroa, ja siinä pysymme. Tulobudjetista puolet on yhteistyösopimuksia ja puolet tulevat ottelutapahtumista ja kausikorteista. Meillä on nyt noin 15 prosenttia yhteistyösopimuksista hallussa, ja sen lisäksi on paljon keskeneräisiä asioita. Ongelmia ei tule. Olemme tehneet kausikorttimyynnillä jo lähes 100 000 euroa", Erola kertoi.

Mypalla on mahdollisuus valittaa päätöksestä kymmenen päivän kuluessa Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Mypa voi hakea Palloliiton liittohallitukselta sarjapaikan siirtoa alemmalle sarjatasolle.

"Aina kiehtoo sellainen ajatus, että nousisimme heti takaisin. Jos on hyvä pohja, silloin pääsee alempaakin nousemaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!