Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka palkkaisi raiskaajan?

Urheilu
 
Johannes Laitila
Kirjoittaja on Lontoossa asuva vapaa toimittaja.
Ched Evans on pelannut Walesin maajoukkueessa.
Ched Evans on pelannut Walesin maajoukkueessa.

Walesilainen jalkapalloilija Ched Evans syyllistyi rikokseen. Sitten hän sai rangaistuksen.

Rangaistus oli viiden vuoden vankeustuomio. Se muuttui ehdolliseksi puolessavälissä, viime vuoden lokakuussa.

Artikkeliin liittyvät

Vankilasta päästyään Evans ilmaisi halunsa jatkaa ammattinsa, jalkapallon, harjoittamista. Sen jälkeen ainakin viisi seuraa on yhdistetty Evansiin, mutta kaikki ovat joutuneet perääntymään, koska loka oli alkanut lentää.

Viimeksi lokamyrskyn sai kokea Englannin kolmanneksi korkeimman sarjatason Ykkösliigan Oldham Athletic. Keskiviikkona seuran omistaja Simon Corney kertoi uskovansa, että Oldham palkkaa Evansin 80 prosentin todennäköisyydellä.

Kului päivä, ja todennäköisyys oli pudonnut nollaan.

Evansin, 26, palkkaaminen ei käy noin vain. Hän oli saanut vankeustuomionsa raiskauksesta.

Oldham joutui ilmoittamaan torstaina, ettei se palkkaa Evansia. Evansin palkkaamista vastustavan vetoomuksen oli allekirjoittanut 65 000 ihmistä, ja sponsorit olivat lähtökuopissa.

Evans julkaisi aiheesta oman tiedotteensa Englannin ammattijalkapalloilijoiden yhdistyksen kautta ja kertoi, että päätti jättää Oldhamin itse, koska hänen sopimuksestaan olisi koitunut seuralle merkittävää taloudellista painetta.

Oldham muotoili tiedotteessaan, että seura on joutunut asian takia "kestämättömän paineen alle" eikä siksi jatka sopimusneuvotteluja.

Englannin ammattijalkapalloilijoiden yhdistys on vaatinut, että Evansille pitää antaa uusi mahdollisuus.

Asia ei ole aivan yksinkertainen. Tuomio on annettu ja monilta osin myös kärsitty, ja nyt pitäisi päästä takaisin normaaliin elämään. Kriitikoiden mielestä Evansin paikka ei kuitenkaan ole enää sellaisessa työssä, jossa hän on esikuva useille.

Hän yritti syksyllä palata Sheffield Unitediin, mutta silloinkaan fanit ja sponsorit eivät tykänneet. Lopulta Evans ei voinut jatkaa edes harjoittelemista vanhan seuransa kanssa. Myös Hartlepool joutui jättämään neuvottelut kesken. Tranmerekin torjui Evansin.

Maltalaisen Hiberniansin palkkausaikeet menivät myös mönkään. Evans ei Britannian oikeusministeriön mukaan saa työskennellä ulkomailla, koska on ehdonalaisessa seksirikoksesta.

Oikeuden mukaan Evans raiskasi 19-vuotiaan naisen walesilaisessa hotellissa vuonna 2011.

Nainen, jonka henkilöllisyys oli paljastunut Twitterissä, on sittemmin joutunut nettikiusaamisen kohteeksi. Hänen isänsä kertoi joulukuussa, että nainen on joutunut muuttamaan viidesti ja vaihtamaan henkilöllisyyttään eikä voinut viettää joulua perheensä kanssa.

Evans oli vapauduttuaan käynnistänyt kampanjan puhdistaakseen nimensä ja vakuutti syyttömyyttään. Torstain tiedotteessaan Evans esitti ensimmäistä kertaa anteeksipyynnön uhrilleen tapauksen seurauksista ja tuomitsi internetin kiusaajat.

Itse tekoa hän ei pahoitellut vieläkään.

Johannes Laitila
Kirjoittaja on brittiläistä jalkapalloa seuraava vapaa toimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!