Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtoliiton puheenjohtaja: Mäkihyppyä ei jätetä

Urheilu
 

Suomen hiihtoliitto aikoo jatkaa mäkihypyn tukemista ja olla mukana sen kehittämisessä, vaikka laji voi tällä hetkellä huonosti.

Liiton uusi puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori sanoo pohtineensa lajin asemaa paljon, kun hänet valittiin puheenjohtajaksi 2013.

"Silloin kysyin, onko lajilla tulevaisuutta. Silloin haluttiin, että on. Olisi dramaattinen päätös, jos liitto päästäisi irti mäkihypystä. Sitä ei tehdä", sanoo Vuori HS:lle.

Hiihtoliitto on saanut taloutensa kuntoon. Liitto tuotti viime vuonna voittoa 300 000 euroa. Se johtui paljolti hiihtolajien kansainvälisistä tv-sopimuksista.

Mäkihyppy saa osansa liiton rahoista, mutta samalla tuottava tv-sopimus on ongelmallinen. Ulkomailla käytävät maailmancupin kisat ja Keski-Euroopan mäkiviikko näkyvät vain lisämaksullisilla kanavilla.

Tämä on vähentänyt lajin seurattavuutta, ja sitä kautta esikuvien merkitys on vähentynyt, vaikka laji on edelleen suosittua tv-viihdettä.

"Maailma on muuttunut, ja meillä on uusi sukupolvi. Nuoret haluavat kaiken tässä ja nyt. Enää ei olla enää valmiita kapuamaan mäkiin", sanoo Vuori, jonka mielestä vaaran merkit olivat ilmassa jo 2000-luvun alussa.

"Olimme Janne Ahosen ja Harri Ollin yksittäisten hyppyjen varassa. Lajiin tuli omahyväisyyden tunne, ja jälkipolvi jäi hoitamatta. Tuli negatiivinen kierre. Ei ollut enää suosittua olla mäkimies", sanoo Vuori.

Suomalaisilla mäkihyppyvalmentajilla oli yhteen aikaan paljon kysyntää maailmalla.

Kun osaaminen valui ulkomaille, se oli osin pois Suomen omasta valmennuksesta. "Se vaikutti, ja se, että valmennuksessa oli eri leirejä", sanoo Vuori.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!