Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pounds nostaa tarkasti

ToPon pelintekijä haluaa sysätä Catzin pois valtaistuimelta

Urheilu
 
Liisa Takala
ToPon Dionne Pounds (vas.) pelasi hyvän ottelun. Hongan Minna Mali ei pystynyt estämään.
ToPon Dionne Pounds (vas.) pelasi hyvän ottelun. Hongan Minna Mali ei pystynyt estämään. Kuva: Liisa Takala
Honka 83 ToPo 95

Lappeenrannan Catz pitää rimaa korkealla naisten koriksessa. Liigaa johtava joukkue ei ole tällä kaudella hävinnyt kuin yhden viidestätoista ottelustaan.

ToPo pyrkii sen riman yli, ja eilinen Korisliigan ottelu Tapiolan Honkaa vastaan oli yksi tärkeä harjoitus kohti sitä tavoitetta.

Helsinkiläiset voittivat Tapiolan urheiluhallissa käydyn ottelun 95–83. ToPon parhaimmistoon kuului myös maajoukkueessa pelaava Dionne Pounds.

Artikkeliin liittyvät

"Kultamitalit kaulassa keväällä", pelintekijä Pounds ilmoitti selvän tavoitteen.

Helsinkiläisjoukkue on nyt liigassa neljännellä sijalla yhdeksällä voitolla ja viidellä häviöllä.

Kolme edellistä mestaruutta voittaneen lappeenrantalaisjoukkueen ainut tappio tuli liigassa toisena olevalle Kotkan Peli-Karhuille.

"Ilman sitä tappiotakin olisin uskonut, että he ovat voitettavissa", Pounds sanoi.

Hän teki Honkaa vastaan kentän korkeimman pistemäärän 30. Lisäksi Pounds otti kymmenen levypalloa, antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon kuusi kertaa. Myös Heta Korpivaara kunnostautui ToPon riveissä: 29 pistettä ja 12 levypalloa.

Yksi selvä ero Catzin ja ToPon kesken on lappeenrantalaisten neljässä ulkomaalaispelaajassa.

"He pelaavat korista työkseen, kun meidän pelaajat tekevät töitä tai opiskelevat koriksen ohessa", ToPon päävalmentaja Kari-Pekka Klinga sanoi.

Muun muassa Pounds valmistui vuosi sitten liikuntatieteiden maisteriksi, ja hän aikoo keväällä hakea yliopistoon lukemaan psykologiaa.

"Pääsin harjoittelijana vetämään Mäkelänrinteen lukiossa psyykkisen valmennuksen kurssia. Oli aivan huikea kokemus tavata eri lajien urheilijoita, joiden tavoitteet ovat esimerkiksi olympialaisissa", Pounds kertoi.

Tulevaisuudessa Pounds haluaisi tehdä urheilijoiden kanssa töitä. Sitä ennen pitäisi muun muassa kaataa Catz ja voittaa Suomen mestaruus.

Hongan nuorta joukkuetta vastaan ToPon otteet riittivät, vaikka espoolaiset olivat noin kolme minuuttia ennen loppua vain pisteen päässä.

Hongan vanhin pelaaja on ulkomaalaisvahvistus Jennifer Schlott, joka on 23-vuotias. Kokemattomuudesta huolimatta nuori joukkue pelasi ennakkoluulottomasti. Joukkue heitti 36 kertaa kolmen pisteen heiton. Niistä upposi 16 eli prosentiksi tuli 44,4.

Lukema on parempi kuin erinomainen. Schlottin 26 pisteen jälkeen toiseksi eniten pisteitä teki 18-vuotias Sara Rokkanen, yhteensä 19.

Lopussa ToPo voitti rutiinillaan, mutta Klinga ei ollut vielä aivan tyytyväinen näkemäänsä.

"Olemme pelanneet tällä kaudella liian virkamiesmäistä koripalloa. Valmentajat puhuvat usein flow-tilasta, josta minä en ymmärrä mitään, koska en ole valmentaja", Klinga heitti.

Mutta löytyi Klingalta hyvä määritelmä flow-tilalle.

"Minä näen sen ennen kaikkea peli-ilona. Pallo vain menee eteenpäin, ja sitten tehdään kori. Se tuntuu pelaajista hyvältä ja näyttää kivalta katsomossa", Klinga sanoi, eikä siihen määritelmään liene lisättävää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?