Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmannen polven jääpalloilija ratkaisuroolissa cupin finaalissa

Joonas Peuhkuri oli Veiterän cupvoiton takuumiehiä

Urheilu
 
Veiterä hallitsee tällä haavaa Suomen jääpallokenttiä. Lappeenrantalaiset johtavat Bandyliigaa ja voittivat sunnuntaina Suomen cupin finaalissa Mikkelin Kampparit 4–3 (1–2).

Veiterä ei hätkähtänyt, vaikka Kampparit meni Helsingin Oulunkylässä pelatussa loppuottelussa avausjaksolla 2–0-johtoon Kimmo Huotelinin ja Eetu Karhusen osumilla. Sisukas takaa-ajo tuotti tuloksen.

"Meillä oli paikkoja jo avausjaksolla, mutta emme onnistuneet. Toisella jaksolla peli kääntyi, kun pistimme paikoista pallon sisään", cupmestareiden avainmiehiin lukeutunut Joonas Pehkuri sanoi.

Hän teki joukkueensa 3–2-johto-osuman. Bileet alkoivat, kun Kalle Lempinen viimeisteli Tuomas Liukkosen syötöstä sinettiosuman 4–3 pari minuuttia ennen päätöstä.

Kolmannen polven liigapelaaja Peuhkuri keräsi finaalissa tehot 1+2. Peli maistui 25-vuotiaalle vasemmalle laitalinkille.

"Oli kiva pelata, kun tuli onnistumisia ja jaksoi painaa. Olin pari peliä sivussa kuumeen takia", jatkoi Peuhkuri ja korosti koko joukkueen panosta.

Hänen isoisänsä Matti Peuhkuri pelasi SM-sarjaa Veiterässä. Isä Kari Peuhkuri pelasi liigaa Veiterässä ja HIFK:ssa sekä Ruotsissa. A-maaotteluja liiton nykyiselle puheenjohtajalle kertyi 78.

Joonas Peuhkuri on ammentanut lajioppinsa Botniassa, jossa hän debytoi liigassa. Kaksi kautta kului HIFK:ssa. Veiterässä on menossa kolmas talvi.

Itä-Helsingin Vartiokylässä varttunut nuori mies valmistuu Lappeenrannan ammattikorkeakoulusta laskentatoimen tradenomiksi.

"Pitää katsoa keväällä, mikä on järkevin ratkaisu. Ruotsin liiga on aina ollut tavoitteeni", jatkoi työmyyrä, joka debytoi A-maajoukkueessa joulukuussa Ruotsia vastaan.

Ennen kevättä Veiterällä ja laitalinkillä riittää tavoitteita. Sunnuntainen voitto Suomen cupissa oli Veiterän ensimmäinen miesten pokaali sitten mestaruuskevään 1980.

Veiterälle on tarjolla jopa tuplamestaruus. Peuhkuri ei halua puhua siitä isoin kirjaimin.

"Tavoitteemme on mitalipeleissä. Niissä lähdemme tietenkin voittamaan jokaista ottelua."

Helsingissä pelattu finaali ei kerännyt yleisömassoja (noin 200 katsojaa). Kahden vieraan joukkueen tapahtuma ei sytyttänyt pääkaupungissa. Jommankumman finalistin kotikaupungissa tilanne olisi ollut ehkä toinen, mutta televisiointi saneli pelipaikkakunnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?