Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liukkonen Vuoden esikuva

Urheilu
 

1. Suomalaisuimari Ari-Pekka Liukkosen vuosi 2014 oli vaiheikas. Rohkea ulostulo ja urheilullinen menestys palkittiin Vuoden esikuva -palkinnolla Suomen Urheilugaalassa tiistaina.

"Tässä palkinnossa on kaksi eri puolta. Vaaditaan riittävä urheilullinen menestys ja lisäksi se esikuvallisuus. Arvostan tämän korkealle", Liukkonen kiitti.

Liukkonen, 25, kertoi viime helmikuussa ensimmäisenä suomalaisena huippu-urheilijana julkisesti omasta homoseksuaalisuudestaan. Altaan puolella hän selätti pitkään vaivanneen mykoplasman ja voitti EM-pronssia.

"Suomalainen urheilu tarvitsee jatkossa mahdollisimman monenlaisia esikuvia, jotta kaikille löytyy joku, josta ottaa mallia ja inspiraatiota omaan tekemiseensä."

2. Ratakelaaja Amanda Kotaja valittiin Vuoden nuoreksi urheilijaksi. Kotaja voitti vuonna 2014 vammaisyleisurheilun EM-kilpailuissa kulta- ja hopeamitalit.

Urallaan yhteensä seitsemän arvokisamitalia voittanut Kotaja, 20, oli tiistaina Urheilugaalan vieraana kolmatta kertaa.

"Innokkaana tulin jälleen tänne, mutta palkintoa en osannut odottaa vielä 20 minuuttia sitten", hämmästynyt Kotaja sanoi.

3. Lentopalloilijat juhlivat Urheilugaalassa. Urheilutoimittajat äänestivät miesten lentopallomaajoukkueen Vuoden joukkueeksi ja Tuomas Sammelvuon Vuoden valmentajaksi.

"Välillä täytyi vain seurata, kun joukkue teki sen jutun ja jättäytyä taka-alalle", Sammelvuo kiitti.

Suomi sijoittui MM-turnauksessa yhdeksänneksi. Sijoitus on suomalaisen lentopallohistorian paras. MM-kisoihin matkasi yli 5 000 suomalaisfania.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!