Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Pelejä pitää vähentää"

HIFK:lle voiton ratkaissut Teemu Ramstedt toivoo järkeä sarjaohjelmaan

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - Sport 13.1.2015
Huippuhetket: HIFK - Sport 13.1.2015
Liigajumbo Sport jaksoi pyristellä HIFK:n vieraana aikansa, mutta kotijoukkue takoi lopulta ratkaisevat osumat päätöserässä. IFK jatkaa taulukossa kakkossijalla.
HIFK 5 Sport 2

Eilen tiistai-iltana pidetyn Urheilugaalan alkuperäisenä tarkoituksena oli, ettei sinä päivänä Suomessa urheilla.

Jääkiekko on poikkeus. Samaan aikaan, kun gaalaväki juhli Hartwall Arenassa, HIFK ja Sportin pelaajat ahkeroivat viereisessä jäähallissa.

Samoin tehtiin neljällä muulla paikkakunnalla.

Myös HIFK:n pelaajilla riitti pientä juhlaa, kun Sportin kaatui 5–2 (1–1, 0–0, 3–1). HIFK on voittanut kauden kaikki neljä otteluaan sarjatulokasta vastaan.

Tammikuun otteluruuhka näkyi jäällä karulla tavalla. HIFK pelasi kaksi erään kuin unessa mutta heräsi jälleen kolmanteen erään. Se pelasti vaisun ja sekavan pelin ilmeen.

Ei ole sen enempää pelaajien kuin yleisönkään etu, että Liigaa pelataan nyt melkein joka toinen päivä.

"No ei taida olla. Pelien määrää pitäisi vähentää ensi kaudeksi. Siitä on jo alustavasti keskusteltu", sanoi Teemu Ramstedt, joka teki alivoimalla HIFK:n 3–2-voittomaalin.

Mikä olisi sopiva pelimäärä, kun nyt runkosarjassa on 60 ottelua?

"Jokin 56 peliä voisi olla hyvä", sanoi Ramsetdt, joka toivoi muutenkin järkeä sarjaohjelmaan. "Alkusyksyllä oli turhia taukoja, ja nyt sitten kaikki tulee syliin. CHL on tuonut lisää pelejä, joten ymmärrän, että ohjelmaa on vaikea laatia."

Ramstedtin sanalla on painoarvoa, sillä hän on yksi pelaajien edustajista Liigassa.

Ramstedt sai kiekon lapaansa kesken Sportin hyökkäyksen, kun Lassi Kokkala kaatui. Ramstedt on tehnyt tällä kaudella jo kolme maalia alivoimalla. "Onnetar on ollut meidän puolella", sanoi Ramstedt. "Av-maalit ovat osuneet hyvin."

Joko valtava otteluruuhka väsyttää?

"Fyysistä väsymistä ei ole, mutta mentaalista kylläkin. Tänään oltiin itse huonoja, joten saa olla tyytyväinen, että taas noustiin päätöserässä."

Ottelu noudatti lähes samaa kaavaa kuin joukkueiden ensimmäinen ottelu 16. syyskuuta. HIFK voitti silloin viimeisen erän 4–0, ja koko ottelun 7–1.

Kuten syyskuussa, Sport yritti kovalla sykkeellä. "Heitettiin noppaa ilmaan, ja HIFK sattui voittamaan", kuvasi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen ottelua. Valtosen mielestä Liigassa ei ole liikaa otteluita.

Roni rekomaa lehtikuva
HIFK:n Teemu Ramstedt tekee alivoimalla voittomaalin ohi Sport-vahti Hannu Toivosen.
HIFK:n Teemu Ramstedt tekee alivoimalla voittomaalin ohi Sport-vahti Hannu Toivosen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!