Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jauhojärvi ja Niskanen, oikea valinta?

Urheilu
 

Kun kello kävi puolta yötä ja Urheilugaala oli ehtinyt jo miltei keskiviikon puolelle, Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen seisoivat edelleen tiiviisti median tentattavina. Kollega teki hyvän havainnon: vaikka se neljäs ja viides toimittaja esittää samat kysymykset kuin edellinen, hiihtäjillä riitti huumorintajua vastailla hyvinkin eri tavoin.

He siis oikeasti ajattelivat, mitä kannattaisi sanoa.

Tämähän ei ole urheilussa lainkaan tavallista. Löytyy kyllä kohteliaita lausuntoautomaatteja, jotka puhuvat paljon mutta eivät sano mitään. Ja on media-assistenttien suitsimia supertähtiä, joille kysymykset pitää olla etukäteen ja suurin osa aihepiireistä on kiellettyjä.

Siksi oli mainiota seurata Jauhojärven ja Niskasen toimintaa gaalassa. Se oli rentoa, vitsikästä ja hyvin aidon oloista. Etenkin Jauhojärvi oli elementissään. Hän nimitteli Niskasta Suomi-hiihdon Lionel Messiksi ja vahvakätiseksi rimpulajalaksi. Niskanen komppasi ja kertoi Jauhojärven tuesta ja merkityksestä nuoremman urheilijan uralle.

Valinta meni mainioille urheilupersoonille, mutta menikö se oikeaan paikkaan?

Tuntuu olevan tapa, että kun urheilutoimittajat äänestävät perinteisen lajin edustajan Vuoden urheilijaksi, alkaa syyttely konservatiivisen junttiporukan tunkkaisesta toilailusta. Tänä vuonna valinta oli hyvin selvä, ja kansa toimittajien kanssa samaa mieltä, kun hiihtäjien olympiavoitto valittiin myös sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Toki säröjäkin oli. Kun Vuoden urheilijan kymmenen kärki julkistettiin, kuului golfari Mikko Ilosen kohdalla pieniä vislauksia. Ilonen, joka tällä kertaa edusti kansainvälistä ja hiihtoon verrattuna "uutta" lajia, sai paljon ykköstiloja.

Kerrataan vielä. Hiihtokaksikko sai urheilutoimittajien äänestyksessä 4 633 pistettä ja 269 ykkössijaa. Antti Ruuskanen oli toinen (4 075 pistettä, 67 ykkössijaa). Kolmas oli Kaisa Mäkäräinen (3 891 ja 86). Ilonen jäi neljänneksi mutta keräsi toiseksi eniten ykköstiloja, 119.

Oliko se siis oikein vai väärin? Ei kumpaakaan – se oli viihdettä. Aleksi Valavuori tiivisti asian Twitterissä ihan hyvin. Vuoden urheilija on valittu 68 kertaa, "ja lähes jokainen kerta on valittu väärin. Se on kova suoritus!"

Esa Lilja
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimituksen esimies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!