Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammunta korostuu Ruhpoldingissa

Järjestäjät helpottivat jyrkkää laskua ja sen jälkeistä hankalaa kurvia

Urheilu
 
Marko Laaksonen
Marko Laaksonen

Ammunnan merkitys korostuu tänään perjantaina, kun ampumahiihdon maailmancup jatkuu naisten 7,5 km:n pikakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa.

"Latua on helpotettu sen verran, että pelkkä hiihtovauhti ei riitä voittoon. Ammunnan on onnistuttava, jos haluaa palkintokorokkeelle tai sen tuntumaan", Suomen maajoukkueen päävalmentaja Marko Laaksonen kertoi puhelimitse Saksasta.

Maailmancupia ylivoimaisesti johtava Kaisa Mäkäräinen on noin sadan naisen joukossa parhaita – ellei paras – hiihtäjä. Tällä kaudella hän on onnistunut erinomaisesti myös aseen kanssa: joensuulainen on yltänyt neljään osakilpailuvoittoon ja kolme muutakin kertaa kolmen parhaan sakkiin.

Laaksonen on sitä mieltä, että järjestäjien päätös helpottaa hiihto-osuutta on järkevä. Hänen mukaansa kyseessä ei ole saksalaisten kotiinpäinveto.

"Se on turvallisuuskysymys. Vaikea kohta on nyt reilumpi kaikille. Yhdestä vauhdikkaasta laskusta on poistettu jyrkkä kurvi vasemmalle. Laskua on pidennetty ja loivennettu", Laaksonen sanoi.

Viime viikonloppuna Oberhofin maailmancupin osakilpailuissa kaatui huonoissa sääoloissa tukku miehiä ja naisia. Kuperkeikkojen ei haluta toistuvan Ruhpoldingin osakilpailussa.

Mäkäräisen oikutteleva selkä on kiusannut häntä jo vuosia. Pikakisan aattona kaiken pitäisi olla kunnossa.

"Selkä menee välillä lukkoon, sitä on availtu ja hoidettu. Tilanteen pitäisi olla hallinnassa. Selän ei pitäisi vaikuttaa Kaisan tekemisiin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!