Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mari Laukkanen viides Ruhpoldingin pikakilpailussa

Seitsemänneksi sijoittunut Mäkäräinen manaili tönkköjä jalkojaan

Urheilu
 
Jens Meyer AP
Mari Laukkanen sijoittui Ruhpoldingissa viidenneksi. Kuva on viikon takaa Oberhofin pikakilpailusta, jossa hän oli myös viides.
Mari Laukkanen sijoittui Ruhpoldingissa viidenneksi. Kuva on viikon takaa Oberhofin pikakilpailusta, jossa hän oli myös viides. Kuva: Jens Meyer AP

Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen yllätti jopa itsensä maailmancupin Ruhpoldingin osakilpailun 7,5 km:n pikakisassa, jossa hän sijoittui viidenneksi.

"Olin viestin [keskiviikkona] jälkeen ihan niitissä. Palelluin vesisateessa pystyyn. Olin vielä torstaina ihan kuutamolla ja haahuilin vain ympäriinsä", hän kuvaili perjantaina tuntojaan puhelimitse.

Laukkanen oli Ruhpoldingin aiemmista vuosista helpotetulla reitillä suksilla neljänneksi nopein. Kun kuditkin osuivat yhtä lukuun ottamatta, lopputulos oli sama kuin viikkoa aiemmin Oberhofin pikakilpailussa.

Hän ei osannut selvittää, miksi pikakisat sujuvat, mutta pidemmillä matkoilla etenkin ammunta takkuilee.

"Jos sen syyn tietäisin, vetäisin kaikissa muissakin kilpailuissa hyvin."

Suomen päävalmentaja Marko Laaksosella on meriselitys Laukkasen haparointiin ampumapenkalla kilpailuissa, joissa on neljä ammuntaa.

"Marin ammunta pysyy kasassa, kun ampumapaikkoja on vain kaksi. Kun niitä on enemmän, hänen keskittymisensä ei vielä onnistu."

Laukkanen pääsee Mäkäräisen tavoin taas mukaan sunnuntaina kilpailtavaan 12,5 km:n yhteislähtökisaan, johon kelpuutetaan 30 urheilijaa. Viikko sitten Laukkanen sortui Oberhofin vastaavassa kilpailussa ampumapenkalla. Hänelle kertyi neljältä ampumapaikalta peräti kymmenen sakkokierrosta. Sijoitus oli 28:s.

"Sen lupaan, ettei vastaava ammuntakatastrofi toistu."

Maailmancupin kokonaiskilpailua yhä selvästi johtava Kaisa Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta. Hän kiersi 150 metrin mittaisen sakkoringin kaksi kertaa ja oli seitsemäs.

Mäkäräinen oli ladulla joukon toiseksi nopein. Kolme rinkiä kiertänyt Tšekin Veronika Vitkova oli kolme sekuntia suomalaista rivakampi.

Menoaan tahmeaksi kuvaillut Mäkäräinen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen esitykseensä suksilla. Hän valitteli, että jalat eivät toimineet. Syyksi Mäkäräinen löysi alkuviikolla tehdyn kuntosaliharjoituksen.

"Pääsin salille pitkästä aikaa. Yritin olla varovainen, mutta taisin sittenkin innostua liikaa. Koivet eivät olleet kilpailussa parhaan tuntuiset. Ne olivat tönköt."

Sijoitukseensa Mäkäräinen oli tyytyväinen – aiheellisesti. Seitsemäs sija voi olla hyvin arvokas kauden lopussa, kun maailmancupin kokonaispinnoja ynnätään.

"Jokainen sijoitus kymppinsakissa on arvokas", Mäkäräinen tuumi.

Kukin kilpailija saa pudottaa tilastosta kaksi heikointa kisaansa. Mäkäräisen kohdalla ne ovat toistaiseksi 15. ja 20. tila.

Laukkanen jäi kärjestä 22,7 ja Mäkäräinen 32 sekuntia.

Laaksonen antoi Laukkaselle arvosanaksi yhdeksän ja puoli. Mäkäräiselle heltisi kasipuoli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!