Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tehoton HIFK koki tyrmäyksen

JYP haki täyden pistepotinHenri Auvisen osumalla

Urheilu
 
Markus Jokela HS
JYPin Miika Lahti tyrmäsi taklauksellaan HIFK:n Matti Kuparisen ensimmäisessä erässä.
JYPin Miika Lahti tyrmäsi taklauksellaan HIFK:n Matti Kuparisen ensimmäisessä erässä. Kuva: Markus Jokela HS
HIFK 0 JYP 1

Helsingin IFK jäi ensimmäisen kerran kuluvalla liigakaudella ilman maalia. JYPin Henri Auvinen ampui kerran kiekon kotijoukkueen maalivahdin Kevin Lankisen taakse, ja sarjapisteet lähtivät Jyväskylään maalein 1–0 (0–0, 0–0, 1–0).

"Meillä oli mahdollisuudet tehdä maaleja, oli ylivoimaa ja lähelle päästiin. Saimme aikaan 39 laukausta", sanoi IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Puolustaja Auvisen rannelaukaus painui Lankisen räpyläkäden puolelta verkkoon. Tilanteen rakensivat kiekon hyökkäyspäätyyn tuonut Markus Hännikäinen ja Auviselle toiseen aaltoon jättösyötön antanut Marko Kauppinen.

Yhdestä maalista huolimatta HIFK ja JYP tarjosivat vauhdikkaan kiekkoillan. Vastakkain oli kaksi joukkuetta, jotka ovat kevään mestaruusjahdissa Oulun Kärppien väkeviä haastajia.

"Tämä oli tunnetasoltaan kova ottelu", myönsi HIFK:n kapteeni Toni Söderholm.

JYPin maalivahti Tuomas Tarkki kuvaili voittoa "jatkoa ajatellen henkisesti tärkeäksi". Kolme päivää sitten Tarkki teki vuoden jatkosopimuksen JYPin kanssa, ja nyt hän torjui kauden kolmannen nollapelinsä.

Valmentaja Törmänen oli tyytymätön tuomaritoimintaan. Hän laski, että JYPille jäi viheltämättä viisi jäähyä.

"Mutta toisaalta, ei meidän ylivoimamme toiminut. Siinä mielessä tuomareilta ihan fiksuja ratkaisuja, sillä todennäköisesti olisimme osuneet paremmin maalinteossa tasakentillä", veisteli Törmänen.

"Pääsimme ylivoimassa hyville tonteille, välillä maalivahti Tarkki oli hyvä. Joskus kiekko ei mene maaliin, vaikka tekee kaikki asiat oikein. Maalipaikkoja oli riittävästi."

HIFK pani puolentusinaa kertaa kiekon avopaikasta ohi maalin. Lähinnä osumaa oli Joonas Rask, jonka läpiajon päätteeksi kiekko kimmahti maalivahti Tarkin suojuksista yläputkeen.

Tammikuun pelitaakka alkaa painaa HIFK:n harteilla. Se on kaapannut viidestä viimeksi pelaamastaan ottelusta yhden kolmen pisteen voiton, ja silloinkin uhrina oli hännänhuippu Sport.

HIFK kohtasi JYPin pahasti siipirikkoisena. Iltapäivällä ennen ottelua sivuun jäi sairastunut Juuso Puustinen. Hyökkääjistä Arttu Luttinen ja Mika Partanen joutuivat jo aiemmin vuodelepoon. Puolustaja Yohann Auvitu loukkaantui tiistaina Blues-ottelussa.

HIFK:n ykkösketjun sentteri Matti Kuparinen loukkaantui JYP-ottelun avauserässä. Hän sai iskun päähänsä jouduttuaan Juuso Pullin ja Miika Lahden jyräämäksi. Pökertynyt Kuparinen talutettiin jäältä, ja Lahti sai tilanteesta suihkukomennuksen.

"Kuparinen makaa pimeässä huoneessa", suostui Törmänen kertomaan sentterinsä tilasta.

"Mielestäni tilanteessa ei ollut minkäänlaista vastapelaajan kunnioitusta."

HIFK kohtaa seuraavassa kotiottelussaan ensi perjantaina Espoon Bluesin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!