Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heikkinen haluaa välttää henkisen nuutumisen

Vuoden 2011 maailmanmestari etenee MM-Faluniin omaa reittiään

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Matti Heikkinen otti sunnuntaina Vantaan Suomen cupissa kolmannen peräkkäisen voiton henkilökohtaisissa kilpailuissa.
Matti Heikkinen otti sunnuntaina Vantaan Suomen cupissa kolmannen peräkkäisen voiton henkilökohtaisissa kilpailuissa. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Yksi on pysynyt vakaasti omalla reitillään, kun Suomen parhaat hiihtäjät ovat edenneet kohti Falunin MM-kisoja.

Kun lähes kaikilla muilla on ollut sairastelua tai muuta säätöä, vuoden 2011 maailmanmestari Matti Heikkinen on toteuttanut suunnitelmaansa jämptisti ja kenties paremmalla menestyksellä kuin koskaan aikaisemmin.

Artikkeliin liittyvät

"Aikataulussa mennään. Tilanne on stabiili ja hyvin hallinnassa. Nyt kilpaillaan ja tehdään aerobista perusharjoittelua välissä. Jos tulee matkan varrella signaalia, että pitää levätä enemmän tai jotain, sitten toimitaan sen mukaan", Heikkinen sanoi HS:lle sunnuntaina Vantaan Hakunilassa.

Takana oli kolmas henkilökohtaisen kilpailun voitto peräkkäin. Tällä kertaa Heikkinen vei edustamansa Vantaan Hiihtoseuran isännöimässä Suomen cupissa 20 km:n (v) yhteislähdön vakuuttavan vaivattomasti.

Voitto tuli ylivoimaisesti 16 sekunnilla Ville Nousiaiseen, vaikka verrattain helpolla ladulla erojen tekeminen oli haastavaa.

Heikkinen jätti viikko sitten päättyneen Tour de Skin kokonaan väliin ja voitti sinä aikana Ruotsissa tulevilla MM-laduilla kaksi kovatasoista Skandinavian cupin kisaa. Niissä hän jätti taakseen esimerkiksi norjalaisia tämän kauden mc-voittajia.

"Joitakin Tourin kisoja seurasin, mutta jäi niitä kyllä väliinkin. Olin ehkä enemmän omissa maailmoissani. Toki vähän poltteli mukaankin, mutta oikeastaan yllättävän helppo oli olla poissa. Hyvä, ettei lähdetty", Heikkinen sanoi viitaten siihen, että yleensä hänen Tour-reissuistaan on seurannut palautumisongelmia tai sairastelua.

Jäljellä olevan kuukauden aikana hän vetää edelleen valmentajansa Toni Roposen kanssa laatimaansa omaa linjaa.

Tämän viikon lopulla on kaksi mc-starttia Venäjän Rybinskissä, seuraavalla viikolla Jämin SM-ladulla vain yksi startti, sitten MM-joukkueen valmistautumisleiri Itävallan Seefeldissä ja sieltä MM-kisoja edeltävään maailmancupiin Ruotsin Östersundissa.

Kun todennäköisesti kaikki muut MM-joukkueen hiihtäjät siirtyvät Östersundista suoraan Faluniin, Heikkinen matkustaa muutamaksi päiväksi kotiin Jyväskylään ja saapuu Faluniin todennäköisesti ihan viime tingassa ennen yhdistelmäkilpailua.

"Viime vuodesta opin, kun olin kuukauden olympiareissussa, että se ei vetele enää. Siinä tulee väkisin sellainen henkinen nuutuminen. On parempi päästä siitä miljööstä pois ja käydä arkielämän parissa hakemassa sellainen hyvä fiilis."

Tällä kaudella Heikkinen on päässyt eroon kyseenalaisesta tavaramerkistään, suoritustason ailahtelusta.

Tosin siitä näkyi merkkejä viime kaudellakin.

Nyt maailmancupin viiden normaalimatkan sijoitukset ovat kaikki välillä 7–13.

Hän on onnistunut siinä harjoittelun muutoksessa, josta hän kertoi jo viime kauden lopussa, olympialaisten kohtuuttoman epäonnen (sairastuminen kisojen kynnyksellä) jälkeen.

"Hiihtoon on saatu taas räväkkyyttä. Treeneissä on vedetty kovempaa vauhtia ja lyhyemmissä pätkissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?