Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lindsey Vonn hamuaa voittoennätystä itselleen

Italiassa tullut 62. mc-voitto sivuaa jo Moser-Pröllin ennätystä

Urheilu
 
Reuters
Lindsey Vonn otti historiallisen voiton Cortina d'Ampezzon syöksyssä.
Lindsey Vonn otti historiallisen voiton Cortina d'Ampezzon syöksyssä. Kuva: Reuters

Yhdysvaltalainen alppihiihtäjä Lindsey Vonn teki sen, mitä häneltä on odotettu. Alppitähti nousi sunnuntaina jakamaan naisten alppihiihdon maailmancupin osakilpailuvoittojen ennätystä.

Vonn voitti uransa 62. maailmancupin kisan Italiassa Cortina d'Ampezzon syöksyssä. Hänellä on nyt yhtä monta mc-voittoa kuin itävaltalaisella Annemarie Moser-Pröllillä. Itävaltalainen hamusi voittonsa kausilla 1969–1980 ja sai pitää ennätystään hallussaan huimat 35 vuotta.

Vonn löi Cortinassa Itävallan Elisabeth Görglin 0,32 sekunnilla. Kolmas ja neljäs sija menivät isäntämaan laskijoille Daniela Merighettille (+0,54) ja Elena Fanchinille (+0,77).

Myös Vonnin ensimmäinen palkintopallipaikka irtosi Cortinassa 2004.

"Ajattelin silloin ensimmäisen kerran, että voisin päästä korkealle. En olisi tuolloin kuitenkaan voinut kuvitella, että yllän ennätykseen", 30-vuotias Vonn sanoi Reutersin mukaan.

"Kun katson uraani taaksepäin, minun on vaikeaa käsittäää, että olen voittanut niin paljon." Kolhuista ja loukkaantumisista kärsinyt Vonn onkin saavuttanut paljon.

Hänellä on palkintokaapissaan muun muassa syöksyn olympiakulta, syöksyn ja super-g:n maailmanmestaruudet sekä neljä kristallipalloa maailmancupin kokonaisvoitoista.

Kaksi polvileikkausta läpikäynyt nainen palasi joulukuussa kilparinteille lähes vuoden tauon jälkeen. Hän otti heti toisessa kisassaan Kanadan Lake Louisessa ykköspaikan syöksylaskussa. "En antanut koskaan periksi".

Vonnilla on mahdollisuus nousta ylhäiseen yksinäisyyteensä tilastoissa maanantaina, jolloin vuorossa on super-g.

Kaikkien aikojen ennätykseen Vonnilla riittää vielä laskettavaa. Ruotsin Ingemar Stenmark voitti 16 kautta kestäneellä urallaan 86 osakilpailua. Voitot tulivat pujottelusta ja suurpujottelusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!