Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australian omat tykit jatkoon

Urheilu
 
Thanasi Kokkinakis
Thanasi Kokkinakis

Australian tenniksen nuoret tykit Nick Kyrgios, 19, ja Thanasi Kokkinakis, 18, pitivät huolen, että kotiyleisöllä riittää katsottavaa, kun grand slam -turnaus pyörii täysillä.

Kyrgios kirjoitti nimensä isoilla kirjaimilla viime vuoden Wimbledonissa, kun hän pelasi Espanjan Rafael Nadalin ulos.

Melbournessa Kyrgios kukisti Federico Delbonisin 7–6, 3–6, 6–3, 6–7, 6–3 ja kohtaa toisella kierroksella Kroatian kovasyöttöisen Ivo Karlovicin.

Kokkinakisin nimeä ei ole vielä ihmeemmin päästy tavailemaan huipputennispiireissä, mutta nyt sekin asia voi muuttua.

Kokkonakis kukisti 11:nneksi sijoitetun Latvian Ernests Gulbisin viidessä erässä. Pitkä ja hoikka Kokkinakis kesti hyvin viidennen erän rasitukset ja tunnin 24 minuuttia kestäneen erän. Yhteensä ottelu kesti neljä tuntia ja seitsemän minuuttia. Tennistrillerin luvut kirjattiin 5–7, 6–0, 1–6, 7–6, 8–6.

"Luotin vain aseisiini, suosikkilyönteihini, joita kehitän joka päivä", Kokkinakis sanoi. "Löin kämmenlyöntejä ja ehkä muutamat olivat vähän onnekkaita, vaikka haluankin uskoa taitoon. Vähän kai siinä oli molempia", Kokkinakis sanoi turnauksen verkkosivuilla.

Kokkinakis selvitti Gulbisin ottelupalloja. Viidennen erän 6–6-tilanteessa hän pamautti murtopallossa kämmenlyönnin linjaa pitkin, ja vasta videotarkistus kertoi pallon hiponeen rajaa.

Kyrgios ja Kokkinakis ovat Kreikan lahjoja Australian tennikselle. Kokkinakisin vanhemmat ovat kreikkalaisia, mutta poika on syntynyt Adelaidessa Australiassa. Thanasi puhuu kreikkaa englannin ohella.

Kyrgiosin isä on kreikkalainen ja äiti malesialainen, mutta myös Nick on syntynyt Australiassa.

Naisten kaksinpelissä peräti kahdeksan sijoitettua pelaajaa pääsi kuittaamaan kassalta matkarahat, vaikka vasta puolet ensimmäisestä kierroksesta saatiin pelattua.

Serbian Ana Ivanovic oli suurin tähti, joka voi pakkailla matkalaukkujaan. Viidenneksi sijoitettu Ivanovic hävisi Tšekin Lucie Hradeckálle 1–6, 6–3, 6–2.

Jarkko Niemisen oli määrä aloittaa aamun tunteina Suomen aikaa urakkansa Australian mestaruusturnauksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?