Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari-Matti Latvala: "Nollatulos ei vaihtoehtona"

Pistepotti kasvaa vain maaliin ajamalla, Jari-Matti Latvala tietää

Urheilu
 
Miika Wuorela

Vaikea, vaarallinen, vauhdikas. Adjektiiveja tänään alkavalle Monte Carlo -rallille olisi rutkasti lisää, vaikka muillakin alkukirjaimilla alkavaksi. Rallien crème de la crème on yhä kaikkien vuosiensa jälkeenkin kuljettajien mieltä vavisuttava kokemus.

Aivan oman haasteensa rallissa menestymiseen tuo oikea rengasvalinta – väärällä kun menettää pelin kertaheitolla. Jari-Matti Latvala on tällä saralla tehnyt kotiläksynsä hyvin eikä usko enää sortuvansa taktisiin kömmähdyksiin.

"Meillä on aina kaksi vararengasta mukana, oli sitten 30 astetta lämmintä tai pakkasta. Viime vuonna meillä oli alkupätkillä vain yksi varapyörä, ja olimme todella jumissa. Tyypillinen Monte tästä varmaan on taas tulossa", ennakoi Latvala.

Lyhyen joululomansa Latvala vietti irti arkirutiineistaan. Akkujen lataamisen jälkeen mies kävi läpi kauden haasteita henkisenä valmentajana jatkavan Christoph Treierin kanssa.

"Olin kaksi viikkoa Lapissa. Treenasin ja nukuin paljon. Sen jälkeen otimme juttutuokion Christophin kanssa, ja nyt suunnitelmat ovat ralliin valmiina".

Tavallisesti pelkkää voitonhalua uhkuvien kuljettajien suusta ei kuulla muuta kuin ykköspaikalle tähtääviä tavoitteita. Latvala ilmoitti rohkeasti tyytyvänsä kauden avauksessa hieman vaisumpaankin tulokseen ja jatkavansa täydellä teholla vasta seuraavassa osakilpailussa.

"Jos olen neljäs, olen silti iloinen, koska se tarkoittaa hyvää lähtöpaikkaa Ruotsin ralliin", Latvala sanoo.

"Sarjakärjessä on vähemmän mahdollisuuksia voittaa ralleja. Esimerkiksi Meksikossa on paljon helpompi lähteä taaempana reitille. Ruotsissa tietysti haluan ajaa voitosta, mutta sielläkään en ole valmis ottamaan liiaksi riskejä".

"Otetaan täältä nyt hyvät pisteet ja saadaan jatkaa kautta rennoin mielin Ruotsin rallissa", Latvala vinkkasi.

Miika Wuorela
Gap

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!