Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasatyöntö on nopein perinteisen tekniikka

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

1 Tasatyöntö on perinteisen hiihdon tekniikoista nopein. Siinä työnnetään molemmilla sauvoilla yhtäaikaisesti ilman jalkapotkuja.

2 Pelkän tasatyönnön käyttämiseen kilpailuissa vaikuttaa sekä latuprofiili että keli. Molempien pitää olla kohdallaan, jotta tasatyönnöstä saisi kilpailuetua.

3Perinteisen hiihtotavan kilpailuissa suksien luisto on enemmän kiinni pito- kuin luistovoitelusta. Kostealla liisterikelillä pitovoitelu hidastaa eniten suksen luistoa, joten silloin tasatyönnöstä ilman pitovoitelua voi olla eniten etua. Pakkasekelillä pitovoitelu tehdään yleensä purkkivoiteella, joka hidastaa suksea vähemmän.

4 Tasatyöntö sopii loivapiirteisille laduille, joissa sekä nousut että laskut ovat enimmäkseen loivia. Jyrkissä nousuissa tasatyöntö on hitaampaa kuin vuorohiihto. Jyrkissä ja nopeavauhtisissa laskuissa pitovoiteen puuttumisesta saatava hyöty jää pienemmäksi kuin loivissa alamäissä.

5 Kilpaladun mutkaisuus vaikuttaa siihen, kannattaako tasatyönnössä käyttää vapaan vai perinteisen suksia ja monoja. Jos ladulla on paljon mutkia, niissä on mahdollista hiihtää askelkäännöksillä, jotka sujuvat paremmin vapaan välineillä.

6 Tasatyönnössä tekevät työtä käsivarsien ojentajalihasten lisäksi eniten vatsalihakset ja leveät selkälihakset. Jos tasatyöntöä mennään jyrkkään nousuun, pumppausliikkeeseen tulevat mukaan myös jalat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!