Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsissa on enemmän rahaa ja paremmat hallit

Suomessa uusin liigahalli valmistunut vuonna 1999

Urheilu
 

Suomen jäähallirakentamisessa on pitkän tauon jälkeen käynnissä virkeä porina.

Tampereen lisäksi Helsinki on saamassa uuden kansainvälisen tason monitoimiareenan. Näillä näkymin Helsingin IFK:n uusi halli valmistuu samoihin aikoihin Tampereen hallin kanssa, kunhan Helsingin kaupunki päättää ensin tontista.

Suomi on jäänyt kuitenkin hallien rakentamisessa Ruotsista jälkeen. Ruotsin liigajoukkueista Linköping, Växjö ja MoDo ovat saaneet uudet monitoimiareenat 2000-luvulla, ja moni muu halli on käynyt läpi perusteellisen remontin.

Lisäksi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Malmö pääsi vuonna 2008 Hartwall-areenaa vastaavaan halliin.

Suomessa uusin liigahalli on vuonna 1999 valmistunut Barona-areena Espoon Tapiolassa.

"Heillä on tuplasti isompi kansantalous. Lisäksi urheilusponsorointi on Ruotsissa huomattavasti merkityksellisempää yrityksille kuin Suomessa", Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto arvioi syitä maiden väliseen eroon.

"Ruotsissa on yksityistä pääomaa paljon enemmän", Tampereen Keskusareena Oy:n Rikard Bjurström puolestaan toteaa. Hänen mukaansa ajatusmalleissakin on eroja.

"Ruotsissa public-private-ajattelu on paljon pitemmällä. Meillä ei ole vielä oikein muuttunut se ajatusmalli, että yksityinen ja julkinen sektori voivat tehdä yhteistyötä."

Bjurströmin yhtiö toimi vielä vuosi sitten koko Tampereen areenahankkeen veturina. Hitaan etenemisen takia kaupunki otti hankkeen kuitenkin omiin hoteisiinsa.

Keskusareena Oy on kuitenkin yhä mukana pelissä. Se on nyt yksi niistä yhtiöistä, joiden kanssa kaupunki neuvottelee monitoimiareenan rakentamisesta.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola toivoo, että valtio ja opetusministeriö suhtautuvat suopeasti Tampereen areenaan ja muihinkin hallihankkeisiin.

"Suomi tarvitsee uusia halleja", hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!