Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrarin punainen sai Vettelin heti hehkumaan

Saksalaiselle jäi uudesta autosta hyvä ensivaikutelma

Urheilu
 
Marcelo del Pozo Reuters
Ferrarin Sebastian Vettel oli ensimmäisen testipäivän nopein Jerezissä.
Ferrarin Sebastian Vettel oli ensimmäisen testipäivän nopein Jerezissä. Kuva: Marcelo del Pozo Reuters

Ferrarin formula 1 -kuljettaja Sebastian Vettel, 27, veti yhden Jerezin varikkorakennuksen VIP-saleista täyteen mediaa ensimmäisen testipäivänsä jälkeen.

Saksalainen nostatti Ferrari-fanien toiveita samalla lailla kuin Kimi Räikkönen vuosi sitten lataamalla ensimmäisen testipäivän kärkiajan.

Artikkeliin liittyvät

Tunnetta punahehkuiseen edustusasuun ja lippalakkiin sonnustautumisesta hän kuvaili omalla tyylillään.

"Ferrarilla ajaminen tuo aivan erityisen tunteen. Punainen on erilainen väri, ja näytän kasvoiltani varmasti siinä hieman kalpealta, kuten tallikaverini Kimi Räikkönenkin. Mutta punaiseen tottuu kyllä nopeasti", Vettel totesi.

Viime vuoden Ferrari oli varsinkin Räikköselle erittäin vaikeasti ajettava useilla radoilla. Uuteen SF15-T -autoon onkin panostettu paljon ajo-ominaisuuksien parantamiseksi.

"En ajanut viime vuoden Ferraria, mutta ensimmäinen vaikutelma tästä uudesta autosta on kohtuullisen hyvä. Auto on rakennettu erilaisella filosofialla. Meillä oli nyt joitain ongelmia telemetrian kanssa emmekä saaneet niin paljon kierroksia kuin halusimme, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli kuitenkin hyvä ensimmäiseksi testipäiväksi", Vettel arvioi.

Vettel kiitteli, että 60 kierroksella aloittaminen uudistuneella Ferrarilla oli kohtuullinen suoritus. Mestaritiimi Mercedeksellä Nico Rosberg käynnisti testit tekemällä uusien autojen ensimmäisen ajopäivän maailmanennätykseksi huimat 157 kierrosta – yli kaksi Grand Prix -kisapituutta.

Rosberg teki parhaan aikansa jo aamulla ja keskittyi sen jälkeen pitkiin vetoihin sekä muutamaan varikkopysähdysharjoitukseen iltapäivän päätteeksi. Kierrosaika riitti päivän kolmostilaan, mutta kierrosmäärä mykisti kaikki muut.

"Tein paljon kierroksia – ja tämän päivän tavoite oli ajaa mahdollisimman paljon. Tietysti tuollainen määrä tuntuu kropassa. Jokaista paikkaa kolottaa vähän."

Valtteri Bottas menetti aamupäivän, kun Williamsin uudet osat tulivat myöhässä, mutta myös suomalaiskuski mieltyi heti varsinkin aerodynamiikaltaan edistysaskeleen taas ottaneeseen FW37-autoonsa.

"Auto käyttäytyi hyvin. Parantunut aerodynamiikka tuo mukavasti lisää luottamusta mutkiin. Pääsin heti hyvin rytmiin, kun tunne autossa oli pitkälti sama kuin viime kaudellakin", Bottas sanoi.

Heikki Kulta
Jerez

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!