Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kim Hirschovits oli tammikuun kuumin

Espoon Bluesin kokenut kapteeni on tehnyt pisteitä yhdeksässä ottelussa peräkkäin

Urheilu
 
Kuukauden pelaaja: Bluesin Kim Hirschovits valittin HS:n kuukauden pelaajaksi
Kuukauden pelaaja: Bluesin Kim Hirschovits valittin HS:n kuukauden pelaajaksi
Espoo Bluesin kapteeni Kim Hirschovits on johdattanut joukkueensa hyvään iskuun. Tammikuussa joukkue voitti kymmenen ja hävisi kolme ottelua. Hirschovits teki otteluissa kuusi maalia ja syötti kahdeksan.

Sielu ja aivot. Näin kuvaillaan Kim Hirschovitsin merkitystä Espoon Bluesille jääkiekkoliigassa.

"En mä koe tolleen, ei pidä paikkaansa. Meillä on huikea joukkuehenki, tiivis ydin ja paljon hyviä persoonia", sanoo joukkueensa kapteeni Hirschovits.

"Minä olen yksi joukkueen pelaajista. Joukkueen sielu on kaikki jätkät yhdessä. Ilmapiirimme on harvinainen: jokainen tuo ryhmään jotain."

Hirschovits on alkuvuoden kuumin liigapelaaja. Tammikuun 13 pelissä sentteri on koonnut pisteet 6+8, ja meneillään on yhdeksän ottelun pisteputki.

"En koe paineita. En olisi tiennyt, ellet olisi sanonut, että pisteitä kertyy kiitettävästi", sanoo Hirschovits, joka on liigan pistepörssin viides saldolla 11+28.

Blues on alkuvuoden kuumin liigajoukkue. Tammikuun 13 pelistä se hävisi yhden varsinaisella peliajalla, ja meneillään on viiden ottelun voittosarja.

"Tammikuu on ollut ja mennyt", sanoo Hirschovits. "Hyvä, että olemme kauden mittaan menneet pelillisesti eteenpäin. Parasta on, ettemme ole tyytyväisiä, paljon on vielä parannettavaa."

Hirschovits lukeutuu harvinaisiin pelaajiin, jotka ovat edustaneet HIFK:ta, Jokereita ja Bluesia. Hänellä on meneillään 13. liigakausi, joista toinen vuosi Espoossa.

Joulukuussa Hirschovits teki Bluesin kanssa jatkosopimuksen kevääseen 2017.

"Tulin Espooseen samaan aikaan kuin uusi valmentaja Jyrki Aho ja tukku muita pelaajia", sanoo Hirschovits.

"Halusin jatkaa. Tuntui, että silloin aloittamamme projekti on kesken. Bluesissa on hemmetin makea tehdä hommia. Mukana on vanhoja ystäviä, ja uusia on tullut. Pelaajien kesken on tosi läheiset välit."

Hirschovits sanoo, ettei hänellä ole ollut Bluesissa yhtään huonoa aamua. Laajasalon Hevossalmesta 40 minuutin työmatka Stadin läpi Barona-areenalle sujuu rattoisasti. "En ole urallani kokenut monta tällaista vuotta".

Liigan lisäksi Hirschovits on pelannut ulkomailla. Hän on edustanut Ruotsissa Timråa ja Luulajaa. KHL:ään hyökkääjä tutustui Novgorodissa ja Minskissä.

"Pelaajakortista näkee, että minulle on kertynyt vuosia", sanoo Hirschovits, 32. "Itse en tunne olevani vanha. Bluesissa on kiva touhuta nuorten ja lupaavien pelaajien kanssa."

Hirschovits ei pidä Bluesiin siirtymistään väli- eikä päätepysäkkinä peliuralleen. Hänelle siirto ja jatkosopimus ovat olleet urheilullisesti ja perhe-elämän kannalta ihanteellisia.

"Jokaisella pelaajalla on ajatuksensa siitä, mihin ura on menossa. Sen hetkiset tilanteet ratkaisevat, mikä on paras vaihtoehto", sanoo Hirschovits.

Hirschovits koki Bluesin mielenkiintoisena ja haastavana. Pelaajan kannalta palaset loksahtivat kohdalleen muutenkin kuin urheilullisesti.

"Olin muutaman kerran ilman perhettä ulkomailla. Huomasin, ettei lapsista erossa oleminen tuntunut koskaan hyvältä. Lapset kasvavat, ja aika rientää", sanoo Hirschovits.

"Minulle on ehdotonta, että pääsen samaan paikkaan perheeni kanssa. Kaikki napsahti Bluesissa kohdalleen."

Hirschovitsin perheessä on neljä lasta. Nelly -tytär on 11-vuotias, kaksospojat Jonatan ja Joakim ovat 8-vuotiaita ja Jenny -kuopus 1,5-vuotias. Nelly harrastaa muodostelmaluistelua Team Sympatiquen riveissä, ja pojat pelaavat lätkää HIFK:ssa.

mARKKU uLANDER LEHTIKUVA
Tammikuu oli Kim Hirschovitsille vauhdikasta aikaa. Tehopisteitä tuli hyvää tahtia, ja Blues otti hänen johdollaan tukun voittoja.
Tammikuu oli Kim Hirschovitsille vauhdikasta aikaa. Tehopisteitä tuli hyvää tahtia, ja Blues otti hänen johdollaan tukun voittoja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!