Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veikkausliiga koki myllerryksen – paikallispelit sähköistävät Sonera-stadionin

Liigassa vaihtui neljännes seuroista. Nyt Helsingissä pelataan aitoja paikallisotteluita, kun HJK ja IFK kohtaavat kolmesti pitkän kauden aikana.

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Veikkausliigan ensi kauden otteluohjelma julkistettiin keskiviikkona. Kuvassa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.
Veikkausliigan ensi kauden otteluohjelma julkistettiin keskiviikkona. Kuvassa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Jalkapallon Veikkausliigan otteluohjelma on palapeli, johon vaikuttavat lumet, heikkokuntoiset kentät, puuttuvat katsomot tai remontissa olevat tekonurmet.

Lumi voi perinteisesti sotkea 12. huhtikuuta alkavaa liiga-avausta, mutta talviset olot taitavat sittenkin olla murheista pienimpiä.

Liiga joutui viime kauden jälkeen ennenäkemättömään myllerrykseen, kun kolme joukkuetta lensi pihalle.

Turun Palloseura putosi, Honka menetti talousvaikeuksissa paikkansa ja Mypa puhallettiin ulos samasta syystä.

Tilalle tulivat Helsingin IFK, kotkalainen KTP ja viimeisenä Tampereen Ilves. Peräti 25 prosentin vaihtuvuutta voi pitää järjettömän suurena.

Helsingin Sonera-stadionilla uusitaan tekonurmi ennen kauden alkua. Kotkassa tehdään kenttäremonttia, joka valmistuu toukokuun puolivälissä. Seinäjoella pannaan stadionia uusiksi. Rovaniemellä on tekonurmi kunnossa, mutta katsomot ja pukuhuoneet puuttuvat. Tampereella Tammelan nurmi puhuttaa. Vaasassa VPS joutuu evakkoon lokakuussa, ja sitä ennen revitään aurinkokatsomo maan tasalle.

Tällaisen urakan alla hengästyy helpommin kuin 90 minuutin jalkapallo-ottelussa. Näistä lähtökohdista Veikkausliigan toimisto laati sarjaohjelman, johon seurojen on tyydyttävä.

Vain se on varmaa, että 12 joukkueen liigassa 33 pelikierrosta tarjoaa kiireisen kevään ja raskaan kauden.

"Olemme niin valmiita kuin pitkääkin. Apuja on saatavilla, ja onhan Sonera-stadionilla osaava henkilökunta", HIFK:n puheenjohtaja René Österman sanoi, kun ohjelma kertoo IFK:n aloittavan kotikentällään Vaasan Palloseuraa vastaan

HJK on aiemmin pelannut FC Honkaa vastaan pääkaupunkiseudun paikallispelejä, mutta nyt se kohtaa kolmesti Helsingin paikallisotteluissa IFK:n.

IFK saa isännöidä HJK:ta jo kolmannella ottelukierroksella 23. huhtikuuta.

"Toivotaan, että se ottelu on loppuunmyyty", Österman sanoi.

Muut paikallispelit isännöi HJK 6. heinäkuuta ja 24. elokuuta.

IFK:n nousu toi valtavasti mielenkiintoa pääkaupungin jalkapalloon, mutta myös ennennäkemättömän vastakkainasettelun.

HJK:n ja IFK:n fanit eivät istu keskenään samoilla teekutsuilla.

"Kannattajat eivät tykkää toisistaan. Fanilaulut raikuvat varmasti, mutta toivotaan, että taistelut jäävät vain kentälle", Österman sanoi.

Jalkapallossa IFK ei ole modernina aikana järjestänyt yhtään ottelua, jossa olisi myyty stadion täyteen tai haalittu 10 000 henkeä katsomoon.

HJK aloittaa kautensa Rovaniemellä. Siitäkin voi tulla erikoinen kamppailu, jos lumi valtaa kaupungin.

"Pahin skenaario on, että kentän reunalle mahtuu vain 300–500 katsojaa kunnollisille paikoille", Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi.

Liigassa pelataan kauden aikana 198 ottelua. Kaikki eivät voi olla tyytyväisiä, mutta ohjelma kiersi seurojen nähtävänä kahteenkin kertaan ennen valmistumistaan.

"Ensimmäisen version jälkeen palautelista oli todella pitkä", Marjamaa sanoi, "mutta yksittäisiä pelejä on mahdotonta järjestää."

Liiga menetti yhden hienon paikallisottelun, kun TPS putosi ja Inter jäi yksin Turkuun.

"Onhan meillä paikallisotteluita edelleen. On Helsingissä ja Pohjanmaalla, mutta seuroja menee ylös ja alas", Marjamaa sanoi diplomaattisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!