Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n nuoret saivat näyttöpaikan Kotkassa

Klubin liigacup alkoi maalittomasti Kotkan ahtaassa hallissa

Urheilu
 
Juha Metso
Pallokamppailussa HJK:n Samuel Haglund , KTP:n Ilari Äijälä ja HJK:n Roni Peiponen.
Pallokamppailussa HJK:n Samuel Haglund , KTP:n Ilari Äijälä ja HJK:n Roni Peiponen. Kuva: Juha Metso
HJK oli tuskin ehtinyt toipua viime kaudesta, kun uusi kausi alkoi liigacupin ottelulla.

"Hyvä, kun pelit alkoivat. Nämä ovat hienompia hetkiä kuin pelkkä treenaaminen", HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi.

Edellisen kauden kolhut näkyivät vielä joukkueessa, kun vakiolaiturit Demba Savage ja Nikolai Alho parantelivat itseään, eivätkä osallistuneet pelimatkalle. Poissa olivat myös Gideon Baah ja Erfan Zeneli. Ruonalan hallissa vastuuta saivatkin uudet nuoret pelaajat.

Kärjessä viiletti KäPasta siirtynyt Samuel Haglund, hänen takanaan pelasi FC Lahdesta siirtynyt Matti Klinga. Roni Peiponen pelasi oikeana laitana, ja superlupaus Obed Malolo avasi keskikentän pohjalla Rasmus Schüllerin rinnalla.

"Monelle pelaajalle tuli tärkeitä minuutteja. Monta 1997-syntynyttä kentällä. Nämä pelit ovat kuin heille tehtyjä", Lehkosuo sanoi.

Malolon pelaamista oli ilo seurata, ja HJK:n kannattajien on syytä toivoa, että viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Malolo pysyisi ehjänä. Hän oli tapahtumien keskipisteessä alusta lähtien. Hän rakensi hyökkäyksiä, testasi laukaustaan ja joutui varoituksen arvoisen taklauksen kohteeksi jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

"Toivottavasti mies pysyy ehjänä. Hänellä on mahdollisuuksia pidemmälle, kunhan kehittyy ja saa voimaa lisää", toppari Markus Heikkinen sanoi.

KTP sai ensimmäisen todella hyvän maalipaikan, kun Samuli Kaivonurmi pääsi laukomaan vasurillaan, mutta vähän ohi takanurkasta 10. minuutilla.

Sen jälkeen KTP ei saanutkaan maalipaikkoja ennen kuin 40. minuutilla. Valeri Minkenen pääsi laukomaan paluupallosta vähän ohi maalin.

Murtautumispaikat olivat tiukassa, eikä HJK saanut rakennettua puolustuksen murtavia hyökkäyksiä. Kerran Haglund pääsi läpi, mutta viimeistely jäi uupumaan.

Toisella jaksolla peli tasoittui. HJK-maalivahti Saku-Pekka Sahlgren torjui yhden pahan paikan vastaantulollaan, ja kerran KTP hukkasi täydellisen avopaikan. Testihyökkääjä Aristote Mbomalle olisi voitu viheltää rangaistuspotku ottelun loppuhetkillä, kun Nosh A Lody jyräsi hyökkääjän boksissa.

"Ensimmäisen puolen tunnin ajan pelissämme oli energiaa. Olihan tämä kokemus jo sinänsä, että pääsimme tällaiseen NHL-kaukaloon pelaamaan", Heikkinen sanoi viitaten pieneen kenttään.

"Tästä ottelusta jäi hyvät fiilikset. Tuli tosi paljon kaksinkamppailua. Saimme sitä prässipeliä, mitä haimme", Malolo sanoi.

Ari Virtanen HS
Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?