Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen alle 21-vuotiaiden avaus Venäjää vastaan

Karsinnat vuoden 2017 EM-kisoihin alkavat syyskuussa

Urheilu
 
Tommi Kautonen
Tommi Kautonen

Jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-karsintalohkot vuoden 2017 Puolan kisoihin arvottiin Sveitsin Nyonissa torstaina.

Euroopan rankingissa sijalla 29 oleva Suomi arvottiin lohkoon 7 Saksan (Euroopan ranking 4.), Venäjän (10.), Itävallan (21.), Azerbaidžanin (42.) ja Färsaarten (47.) kanssa. Karsinnat alkavat syyskuussa, ja lohkovaiheen viimeiset ottelut pelataan lokakuussa vuonna 2016.

Suomi aloittaa karsinnat kotiotteluilla Venäjää ja Färsaaria vastaan.

"Neuvottelut sujuivat hyvin, ja saavutimme hyvin omat tavoitteemme. Halusimme aloittaa karsinnan kahdella kotiottelulla, ja se toteutui. Karsinnan avausottelussa saamme heti kovan vastustajan. Ylipäätään ohjelma on mielestäni hyvin rakennettu", päävalmentaja Tommi Kautonen sanoi.

Joukkuemäärää on kasvatettu, ja Puolan EM-kisoihin selviytyy 12 joukkuetta: isäntämaa, yhdeksän lohkovoittajaa ja kaksi lohkokakkosta. Neljä parasta lohkokakkosta arvotaan pareiksi, ja kaksiosaisten otteluiden voittajat etenevät kisoihin.

Ensi kesänä pelataan EM-kisat Tšekissä 17.–30 kesäkuuta. Turnauksessa ovat isäntien lisäksi Englanti, Italia, Saksa, Portugali, Tanska, Ruotsi ja Serbia.

Suomi on edellisen kerran pelannut alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 2009, jolloin Saksa kukisti Suomen alkulohkon ottelussa maalein 2–1 ja eteni lopulta mestariksi saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!