Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FC Hongalla yli 600 ottelua liigakokemusta Kakkoseen – mukana myös Roni Porokara

Porokara, Weckström ja Otaru palaavat Hongan paitaan

Urheilu
 
John Weckström
John Weckström

Jalkapallon Kakkosesta uuden nousun kohti Veikkausliigaa aloittava FC Honka saa vahvoja pelaajia avukseen. FC Hongan joukkueeseen on kiinnitetty peräti 660 Veikkausliigan ottelun verran kokemusta.

FC Hongan uusi taustayhtiö Esport on kahden kuukauden ajan rakentanut joukkuetta ja valmennusryhmää, joka lähtee nostamaan joukkuetta ylös, ja nyt joukkueen runko on valmis. Kakkosen tasolle Hongan kokoonpano näyttää hyvältä.

"Saimme pelaajia, joilla on Honka-sydän. He haluavat Hongalle kaikkea hyvää ja haluavat nostaa joukkueen ylemmäs. Teemme asiat niin hyvin kuin osaamme ja uskomme, että se riittää nousuun", Esportin projektijohtaja Hexi Arteva kertoo.

FC Hongan edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa odotetusti Juho Rantala ja apuvalmentajana joukkueen entinen kapteeni Sampo Koskinen.

Joukkueen avainpelaajina ovat entiset Honka-pelaajat Roni Porokara, 31, John Weckström, 34, ja Nicholas Otaru, 28, sekä HIFK:ssa viime kaudella pelannut Antonio Inutile, 29.

Porokaran, Otarun ja Inutilen sopimukset ovat kaksivuotisia ja Weckströmin yksivuotinen.

Joukkueeseen on kiinnitetty kaksivuotisilla sopimuksilla myös brasilialaispelaajat Lucas Dos Santos ja Felipe Mello, jotka viime kaudella olivat Kakkosen etelälohkossa kolmanneksi sijoittuneen BK-46:n parhaimmistoa.

Loput joukkueesta muodostetaan FC Hongan entisen kakkosjoukkueen pelaajista.

FC Hongan nimi yhdistyi viime kaudella liigajoukkueen entisen taustayhtiön Pallohonka Oy:n talousvaikeuksiin. Apuvalmentaja Koskisen mukaan pöytä on nyt puhdas.

"Hatunnosto entiselle organisaatiolle sen liigataipaleesta, mutta nyt saamme tarvittavan uuden alun. Uskon, että tämä oli parempi ratkaisu kuin lähteä siipirikkona Veikkausliigaan. Esport on iso, uskottava ja vakavarainen yritys, joka luo hienot puitteet toiminnalle. Rantala on tähän hetkeen ylivoimaisesti eniten Hongan näköinen valmentaja. Olen innoissani siitä, mikä on Hongan tilanne nyt", Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan vanhat Honka-tähdet tuovat erittäin tärkeätä lisäarvoa.

"Meidän nuorilla pelaajillamme on paljon opittavaa Porokaran kaltaiselta maajoukkuetason pelaajalta", Koskinen sanoo.

Artevan mukaan tahrat kilvestä eivät häviä vain puheilla, vaan sillä, että uusi Honka tekee asiat avoimesti ja hyvin.

"Meidän motivaatiomme lähteä jalkapallotoimintaan on monen asian summa. Suurin ajava voima on, että Esportissa on paljon futishenkisiä ihmisiä. Emme hae pikavoittoja, voimme saada välillisiä hyötyjä", Arteva kertoo.

Viime kaudella FC Hongassa pelasi lähes 50 pelaajaa, tällaista pelaajakarusellia ei enää nähdä.

"Haluamme tehdä FC Hongasta espoolaisen jalkapalloilun lippulaivan ja haluamme myös olla omavaraisia pelaajahankinnoissa. Espoossa on paljon pelaajia, ja nyt on myös olosuhteita ja osaamista", Arteva sanoo.

Nicholas Otaru
Nicholas Otaru
Markku Ulander Lehtikuva
Roni Porokara
Roni Porokara
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!