Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musta hetki koitui Leijonien kohtaloksi

Ruotsi tuli 37 sekunnissa rinnalle ja ohi yhteen peliin jääneessä "turnauksessa"

Urheilu
 
Anders Wiklund AFP
Martin Johansson viimeisteli Ruotsin 3–1-osuman Suomen maalia vartioineen Atte Engrenin selän taakse.
Martin Johansson viimeisteli Ruotsin 3–1-osuman Suomen maalia vartioineen Atte Engrenin selän taakse. Kuva: Anders Wiklund AFP
Ruotsi 3 Suomi 2

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Tuukka Mäntylä taivalsi melkoisen reissun, kun hän tuli Habarovskista kahteen otteluun Ruotsia vastaan.

"Parikymmentä tuntia", laski Mäntylä matkan kestoksi. "Meillä on jo maanantaina peli Moskovassa, joten tulin vaan vähän aikaisemmin kuin muut."

Mäntylä siirtyi marraskuun lopulla Tapparan kapteenin paikalta Venäjän kaukoitään. Habarovskiin hänet houkutteli Tapparan entinen päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Mäntylä, 33, on aiemmin pelannut KHL:ää Neftehimik Nižnekamskissa ja Metallurg Novokuznetskissa.

Mäntylää ei harmittanut vaikka Ruotsin-matkasta tuli vähän sekava. Ensimmäinen ottelu Västeråsissa mitätöitiin kokonaan, kun jää mureni yhden erän jälkeen pelaajien alta.

Sunnuntaina Ruotsi voitti Globenissa Suomen 3–2 (2–1, 1–1, 0–0). Ottelu oli paikoin vauhdikas, muttei mitään huippua.

"Vastustajan maalit olivat osittain ilmaisia. Meidän äijät osuivat enemmän tolppiin kuin niiden väliin", sanoi Mäntylä.

Luulajassa pelaava Kristian Näkyvä vei Suomen johtoon ajassa 18.11, mutta Ruotsi tuli 37 sekunnissa rinnalle ja ohi. "Tuli musta hetki meille", sanoi Mäntylä.

Rallikaupunki Karlstadin Färjestadissa pelaava Anssi Salmela laukoi kaukaa 3–2:een aivan toisen erän lopussa. "Se oli ehkä rumin maali, mitä olen koskaan tehnyt. Mutta kaikki lasketaan, kun paljon laukoo", naurahti Salmela.

Päätöserässä Suomi pelasi kuusi minuuttia alivoimaa. Janne Jalasvaara sai 2+2 minuutin rangaistuksen, kun hänen mailansa nousi Oskar Sundqvistin päähän.

"Se oli puhdas vahinko, mutta alivoima söi meiltä aika paljon energiaa", sanoi päävalmentaja Kari Jalonen.

Miten neljän erän "turnaus" palveli MM-kisoihin ehdolla olevien pelaajien arvioinnissa?

"Olisi palvellut, jos olisi saatu kaksi ottelua. Harmi, että Västeråsin peli jäi kesken. Nyt tämä jäi yksittäiseksi peliksi, mutta tästä on saatava se mitä saadaan", sanoi Jalonen, joka oli tyytyväinen Joonas Kemppaisen johtamaan kakkosketjuun.

"Kemppainen loi kaikista eniten maalipaikkoja."

Olli Palola ja Joonas Donskoi olivat pirteitä ketjun laidoilla.

Myös ykkösketjun sentteri Petri Kontiola täytti paikkansa, vaikka hänellä oli selkävaivoja. Kontiola on vahva ehdokas ykkösketjuun kevään MM-kisoissa.

Vielä syksyllä Kontiola unelmoi NHL:stä, mutta juuttui pelaamaan AHL-sarjaa Torontoon. Sieltä hän siirtyi KHL:ään Lokomotiv Jaroslaviin. "Kontiola on menossa eteenpäin", sanoi Jalonen.

Ari Pusa HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!