Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräinen nousi takaa-ajossa toiseksi Nove Meston lumisateessa

Darja Domratševa oli ykkönen dramaattisessa takaa-ajossa

Urheilu
 
Michal Cizek AFP
Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut urallaan 49 kertaa maailmancupissa kolmen parhaan joukkoon.
Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut urallaan 49 kertaa maailmancupissa kolmen parhaan joukkoon. Kuva: Michal Cizek AFP

Nove Mesto näytti ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajossa 60-päiselle kilpailijajoukolle rumat kasvonsa.

Lauantain pikakisassa sää oli kuin morsian. Sunnuntaina kymmenen kilometrin takaa-ajossa tilanne muuttui täydellisesti.

Taivaalta tuli jo ennen kilpailua jalkarättien kokoisia lumihiutaleita. Kisan aikana sama myräkkä toistui tuulella höystettynä puolivälistä lähtien.

"Savotta oli kova, oli todellinen koiranilma. Keli oli ainakin tämän talven hitain ja raskain", toiseksi taistellut Kaisa Mäkäräinen totesi puhelimitse Tšekistä.

Joensuulainen nousi seitsemänneltä sijalta toiseksi. Voiton vei Mäkäräisen tavoin neljästi sakkoringin kiertänyt Darja Domratševa. Valkovenäläinen kutisti kauden seitsemännellä voitollaan Mäkäräisen johdon maailmancupissa 27:ään pisteeseen. Ero oli parhaimmillaan suomalaisen eduksi yli 100 pinnaa.

Kisan vaikeista oloista ja dramatiikasta kielii Franziska Hildebrandtin kohtalo. Toisena takaa-ajoon päässyt saksalainen laukoi pystypaikalla myrskyssä Veronika Vitkovan tauluun.

Tšekki seisoi tyhjän panttina ampumapaikalla käsi pystyssä lähes minuutin. Hildebrandt lähti ladulle, mutta sai jälkikäteen kuuden minuutin aikasakon. Vitkovaa hyvitettiin 52 sekunnilla.

Hildebrandt romahti sijalle 50. Vitkova sijoittui bonussekunteineen 11:nneksi.

"Onneksi kisana oli takaa-ajo. Se oli aika tasapuolinen kaikille", Mäkäräinen totesi.

Mäkäräinen oli jälleen nopein ladulla. Hän kukisti radalla Domratševan 17 sekunnilla. Kärkikaksikko lähti takaa-ajoon sijoilta neljä ja seitsemän. Maalissa ero oli 6,8 sekuntia. Domratševa pääsi takaa-ajoon 7,5 sekuntia ennen Mäkäräistä.

Kolmanneksi sinnitteli lauantain pikakisan voittanut Laura Dahlmeier. Kolme sakkoa laukonut saksalainen jäi keulasta 14,9 sekuntia.

Mäkäräisellä oli viimeisellä pystypaikalla mahdollisuus jopa voittoon, mutta viimeinen kuti sujahti ohi taulun. Se tiesi sakkokierrosta ja voittoa Domratševalle.

"Yritin kytätä viimeistä laukausta, kun näin, että edellä menneet olivat ottaneet sakkoja. Rakensin jopa asennon uudestaan, mutta sekään ei auttanut", Mäkäräinen kertoi.

Mäkäräinen, maailmancupin kaksinkertainen kokonaisvoittaja, hiihtää tulosten perusteella parasta kauttaan. Hän sivuaa jo yhden kauden parastaan sijoituksissa kolmen joukkoon.

Mäkäräinen on ollut kymmenen kertaa korokkeella (4–4–2), kun jäljellä on yhdeksän osakilpailua. Kaudella 2011–2012 hänen kokonaissaldonsa oli kymmenen (2–5–3).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!