Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bundesliigan tuntemattoman maalitykin vire säilyy

Eintracht Frankfurtin Alexander Meier johtaa yllättäen maalipörssiä. Eilen sunnuntaina hän teki yhden osuman Augsburgin verkkoon.

Urheilu
 
RALPH ORLOWSKI Reuters
Eintracht Frankfurtin Alexander Meier (kesk.) on tehnyt tämän kauden Bundesliigassa jo 14 maalia. Haris Seferović ja Anderson Bamba riensivät onnittelemaan häntä joulukuussa pelatussa Hertha-ottelussa.
Eintracht Frankfurtin Alexander Meier (kesk.) on tehnyt tämän kauden Bundesliigassa jo 14 maalia. Haris Seferović ja Anderson Bamba riensivät onnittelemaan häntä joulukuussa pelatussa Hertha-ottelussa. Kuva: RALPH ORLOWSKI Reuters

Lista jalkapallon Bundesliigan tähtihyökkääjistä on pitkä: Robert Lewandowski, Klaas-Jan Huntelaar, Thomas Müller ja niin edelleen.

Melko harva lisäisi samaan listaan Alexander Meierin nimeä. Kovin moni tuskin on edes kuullut hänestä.

Heille on tässä pieni tietoisku: Eintracht Frankfurtissa pelaava Meier, 32, on tehnyt tällä kaudella Saksan pääsarjassa 14 osumaa ja johtaa maalipörssiä.

Eilen sunnuntaina Frankfurt kohtasi vahvan kauden pelanneen Augsburgin.

Kotijoukkue Augsburg johti jo 2–0, mutta Frankfurt nousi väkisin tasoihin. Meier viimeisteli läpiajosta vieraiden toisen maalin.

Meier on tehnyt seitsemän osumaa enemmän kuin Lewandowski, Huntelaar tai Müller. Tähtilaituri Arjen Robbenilla on koossa kaksi maalia vähemmän kuin Meierilla.

Vaikka Meier on jäänyt Saksan ulkopuolella melko tuntemattomaksi pelaajaksi, hän ei ole noussut puskista Bundesliigan kovimpien maalitykkien joukkoon.

Parhaalla kaudellaan hän on tehnyt Bundesliigassa 16 osumaa. Kaudella 2013–2014 hän teki Eurooppa-liigassa karsintapelit mukaan lukien kuudessa ottelussa peräti seitsemän maalia.

Vuodesta 2004 Frankfurtia edustanut Meier on seuran kannattajien kestosuosikki. Kannattajat kutsuvat häntä lempinimellä Jalkapallojumala. Se kertoo olennaisen Meierin asemasta.

Hänen sanotaan olevan vaatimaton ja suojaavan yksityiselämäänsä julkisuudelta. Viimeistään tällä kaudella julkisuusvyöryä on ollut vaikea päästä pakoon.

Saksalaispelaajan maalimäärissä on merkittävää, että hän ei varsinaisesti edes ole hyökkääjä.

Meier toki viihtyy myös kärjessä, mutta varsinaisesti hän on hyökkäävä keskikenttämies.

Lähes kaksimetrinen Meier on erittäin vahva päällä, hän haistaa hyvin maalipaikat ja viimeistelee varmasti.

Kenties suurimmat puutteet ovat syöttötaidoissa.

"Meier on ilmiömäinen. Hänellä on harvinainen kyky olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja viimeistellä kliinisesti", ex-tähtipelaaja Rudi Völler sanoi Bundesliigan kotisivuilla.

Völler työskentelee nykyään Bayer Leverkusenin urheilutoimenjohtajana.

Yksi syy Meierin suosioon Frankfurtissa on seurauskollisuus. Kolossi on pelannut yli kymmenen vuotta samassa seurassa. Hän ei vaihtanut maisemaa edes silloin, kun Frankfurt putosi vuonna 2011 pääsarjasta.

Hän ei ole suunnannut muualle, vaikka Frankfurtissa liigamenestys on lähes tuntematon käsite. Hän ei ole myöskään koskaan pelannut Saksan A-maajoukkueessa.

Suurta seurajoukkuemenestystä ei ole luvassa tälläkään kaudella, mutta kannattajat päässevät juhlimaan vielä lukuisia kertoja Meierin maalia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!