Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norsunluurannikko juhli Afrikan mestaruutta

Urheilu
 
kahled Desouki afp
Norsunluurannikon kannattajat juhlivat Afrikan mestaruutta.
Norsunluurannikon kannattajat juhlivat Afrikan mestaruutta. Kuva: kahled Desouki afp

Norsunluurannikko voitti jalkapallon Afrikan mestaruuden hurjan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Norsunluurannikon kultajuhlat alkoivat Päiväntasaajan Guinean Batassa, kun joukkue kukisti loppuottelussa Ghanan. Varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla ei maaleja nähty, mutta rangaistuspotkukilpailussa maalihanat aukesivat kunnolla.

Ratkaisua haettiin todella pitkän kaavan mukaan. Kaikki kentällä olleet pelaajat kävivät laukomassa, jonka jälkeen jäljellä olivat enää joukkueiden maalivahdit.

Ottelun sankariksi nousi Norsunluurannikon maalivahti Boubacar Barry, joka torjui ensin virkaveljensä laukauksen ja laukoi sen jälkeen itse pallon maaliin. Rangaistuspotkukilpailu päättyi 9–8.

Vaikka Norsunluurannikko on afrikkalaisen jalkapallon suurmaita, sen edellisestä tittelistä oli todella pitkä aika. Maa oli voittanut Afrikan mestaruuden viimeksi 1992.

Varsinainen peliaika ja jatkoaika tarjosivat jalkapallo-ottelun, josta olivat maalipaikat ja suuret viihdearvot vähissä. Kumpikin maa puolusti tarkasti ja vältteli riskejä.

Etenkin avausjaksolla pelissä nähtiin muutamia törkeyksiä, mutta gambialaiserotuomari Bakary Gassama ei liiemmin keltaisia kortteja jaellut. Lähimmäksi maalia pääsi Ghanan Christian Atsu, joka tykitti vajaan puolen tunnin pelaamisen jälkeen kierteisen pallon tolppaan.

Norsunluurannikko aloitti ottelun vahvasti, mutta Ghana pääsi nopeasti peliin mukaan. Sen jälkeen kamppailu meni melkoiseksi asemasodaksi, eikä kumpikaan löytänyt murtautumisvaiheessa keinoja puolustuslinjan murtamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!