Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmiön rakentaja

Urheilu
 

Jokerit sotki kotimaisen jääkiekkokartan pahan kerran ensimmäisellä kaudellaan jääkiekkoliiga KHL:ssä. Seura ilmoitti yleisötavoitteekseen 11 000 ja houkutteli halliin keskimäärin 10 900 henkeä.

Yhteensä runkosarjassa kävi 327 972 katsojaa. Kova lukema 30 kotiotteluun.

Kruununa oli loppuunmyyty Hartwall-areena runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Moskovan Dinamoa vastaan.

Sen lisäksi Jokerit sai keskitalven ottelut tuntemattomia venäläisiä seuroja vastaan tuntumaan kiinnostavilta. Se oli temppu, johon harvat uskoivat.

Sanalla sanoen Jokerit onnistui rakentamaan ilmiön suomalaiseen jääkiekkoiluun. Menetyksestäkään ei voi valittaa, ainakaan toistaiseksi. Joukkue saa kotiedun pudotuspeleihin.

Kaikella tällä on hintansa. Joukkue on suhteettoman kallis tähän maahan, pelaajapalkkiot pilvissä, jos verrataan Liigaan. Ja millä rahalla Jokerit mällää. Osittain omallaan, osittain KHL:n tukipaketilla, jota voi verrata Kreikan saamaan apuun. Rahaa tulee Moskovasta melkeinpä pyytämättä.

Helppo ymmärtää, että Liigassa ollaan suut alaspäin. Jokerien kaltaisia tähtijoukkueita ei koota suomalaisella sponsorirahalla tai 4 000–5 000 hengen katsojamäärillä.

Jokerien runkosarja on ollut iloista peliä ja reipasta pisteiden ropinaa, mutta vasta pudotuspeleissä mitataan, miten maalivahti Henrik Karlsson kestää paineet, toimivatko Steve Mosesin laukaukset silloin ja onko karusellimaisesta ylivoiman pyörittämisestä iloa.

Sitä ennen Jokerien pitää hoitaa viiden vierasottelun sarja, joka käynnistyy ensi sunnuntaina Pietarissa SKA:ta vastaan.

Heikki Miettinen HS
heikki.miettinen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!