Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanaka tuo japanilaisen tuulahduksen HJK:hon

Toimitusjohtaja Riihilahti vakuuttui pienikokoisesta keskikenttämiehestä

Urheilu
 
Ville Männikkö
HJK:n Atomu Tanaka oli Japanin J-liigassa entisen seuransa Albirex Niigatan tähtipelaajia. Tiistain harjoituksissa Tanaka taisteli pallosta Tapio Heikkilän kanssa.
HJK:n Atomu Tanaka oli Japanin J-liigassa entisen seuransa Albirex Niigatan tähtipelaajia. Tiistain harjoituksissa Tanaka taisteli pallosta Tapio Heikkilän kanssa. Kuva: Ville Männikkö

Helsingin Jalkapalloklubilla on jo maine, jonka avulla houkutella ulkomaisia vahvistuksia seuraan. HJK:n uusi japanilaisvahvistus Atomu Tanaka, 27, valitsi HJK:n kahdesta syystä.

"Minulla oli kaksi syytä, miksi tulin Suomeen HJK:hon. Ensinnäkin haluan Mestarien liigaan, ja toiseksi toimitusjohtaja Aki Riihilahti teki vaikutuksen, kun hän halusi juuri minut tänne", Tanaka kertoi HJK:n harjoitusten jälkeen tiistaina.

Kuka?

Atomu Tanaka

 Japanilainen jalkapalloilija, syntynyt 4. lokakuuta 1987 Japanin Niigatassa.

 167-senttinen keskikenttäpelaaja siirtyi HJK:hon 1+1-vuotisella sopimuksella Japanin pääsarjan J-liigan Albirex Niigata -seurasta.

 Tanaka on pelannut J. League -sarjassa 189 ottelua, joissa hän on tehnyt 17 maalia.

 8 ottelua Japanin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Myyntimies Riihilahti halusi Tanakan ja puhui hänet seuraan. Riihilahden mukaan japanilaisen pelaajan hankkiminen ei liittynyt HJK:n vireillä oleviin yhteistyösuunnitelmiin Japanissa.

"Hän oli tarvitsemamme pelaaja. Sitä en kiellä, etteikö meillä olisi muitakin intressejä siellä suunnalla, mutta pelaaja ei liity niihin. HJK on hyvä ikkuna japanilaisille pelaajille päästä eurooppalaiseen jalkapalloon. Meidän pitää miettiä, miten voimme kilpailla isompien seurojen kanssa. Aasia on ehkä jäänyt vähän unholaan muilta seuroilta", Riihilahti kertoi.

Tanaka on tiettävästi Veikkausliigan historian ensimmäinen japanilainen pelaaja.

Tanakan agentin mukaan pelaaja oli entisen seuransa, Japanin pääsarjan J-liigan Albirex Niigatan tähtipelaajia. Tanaka on jo pidempään pyrkinyt Eurooppaan. Hän kävi vuosi sitten kakkosbundesliigaseura Energie Cottbusin testissä, mutta ei saanut sopimusta. Cottbusin valmentajan mukaan Tanaka olisi tarvinnut sopeutumiseen aikaa.

Tanaka saapui sunnuntaina Suomeen, kävi lääkärintarkastuksessa maanantaina ja osallistui ensimmäisiin harjoituksiinsa tiistaina Talin jalkapallohallissa. Tanaka läpäisi agenttinsa mukaan lääkärintarkastuksen kirkkaasti, pienellä miehellä on vahva sydän.

Tanaka teki hyvän vaikutuksen harjoituksissa, vaikka häntä rasittikin pitkä lentomatka. Tanaka syötti terävästi ja hyvin. Pienikokoinen keskikenttämies väänsi vahvasti HJK:n isojen topparien kanssa. Ensimmäinen pallokamppailu päätä pidemmän Tapio Heikkilän kanssa päättyi Tanakan voittoon.

Tanaka sai hyvän ensivaikutelman HJK:sta heti kättelyssä.

"Täällä on ystävällisiä ihmisiä ja mukava tunnelma. Harjoitukset olivat aika samantyyppiset kuin Japanissa", Tanaka kertoi.

Tanaka ei tiennyt entuudestaan juuri mitään Suomesta tai suomalaisesta jalkapallosta.

"Kuka pelaaja oli Barcelonassa? Ai, Jari Litmanen ", Tanaka muisti hieman avustettuna.

Tanaka odottaa keväällä oppivansa lisää Suomesta ja Veikkausliigasta.

Päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan keskikentän pelipaikat on nyt täytetty. Viime kauden pelaajat Mika Väyrynen ja Joel Perovuo olivat tiistaina harjoituksissa, mutta toistaiseksi heille ei näytä olevan tilaa – ellei sitten joukkueesta lähde pelaajia.

"Tarvitsemme jokaiselle pelipaikalle kaksi laadukasta pelaajaa. Emme hätiköi hankinnoissa", Riihilahti sanoi.

Lehkosuon mukaan Tanakasta näki lentomatkan rasituksen.

"Hän on erittäin tekninen ja taitava keskikenttäpelaaja. Aika näyttää, miten tehokas hän on syöttäjänä. Hän voi pelata kymppipaikalla tai laidalla tarpeen mukaan", Lehkosuo kertoi.

Joukkueeseen etsitään vielä 1–2 hyökkääjää ja maalivahtia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?