Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampdoria pantiin liian aikaisin arkkuun

Urheilu
 
Marco Bertorello AFP
Sampdorian valmentaja Siniša Mihajlović (vas.) ja seurapomo Massimo Ferrero olivat juttutuulella ennen ottelun alkua Torinossa helmikuun alussa.
Sampdorian valmentaja Siniša Mihajlović (vas.) ja seurapomo Massimo Ferrero olivat juttutuulella ennen ottelun alkua Torinossa helmikuun alussa. Kuva: Marco Bertorello AFP

Kun Sampdoria putosi keväällä 2011 Italian pääsarjasta, genovalaisseuran tilanne oli synkkä.

Tilanne näytti niin synkältä, että paikallisvastustaja Genoan kannattajat järjestivät Sampdorialle kuvitteelliset hautajaiset. Lehtijuttujen mukaan peräti 30 000 Genoan kannattajaa osallistui "hautajaiskulkueeseen" kantaen Sampdorian väreillä koristeltua arkkua ympäri keskustaa.

Jalkapallossa tilanteet kuitenkin muuttuvat. Se olisi Genoan kannattajien kannattanut pitää mielessä. Sampdoria palasi nopeasti pääsarja Serie A:han, vakiinnutti paikkansa ja on ollut tällä kaudella loistava. Se on sarjassa viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan Fiorentinan kanssa.

Sampdoria taistelee Eurooppa-liigan paikasta, eikä se ole hävinnyt koko kauden aikana kuin kolme ottelua.

Genovalaiset ovat olleet myös toisella tavalla kauden väriläiskä. Sampdorian seurapomo, elokuvamoguli Massimo Ferrero on viikosta toiseen otsikoissa kommenttiensa ja elehtimisensä vuoksi.

Peleissä Ferrero on kuin kiihkeä kannattaja, joka heiluttaa Sampdorian huivia. Haastatteluissa hän huutaa ylistystä Sampdorialle. Yhdessä haastattelussa hän pyysi toimittaja Ilaria D'Amicoa treffeille. D'Amico seurustelee Italian suurimpiin jalkapallolegendoihin kuuluvan Gianluigi Buffonin kanssa.

Kulmakarvoja Ferrero nosti, kun hän totesi, että Interin kannattaisi päästä eroon "siitä filippiiniläisestä". "Se filippiiniläinen" on Interin indonesialainen seurapomo Erick Thohir.

Monet pitävät Ferreroa miehenä, joka töksäyttelyistään huolimatta on piristysruiske koko Serie A:lle. Osalle hän on myötähäpeää aiheuttava meuhkaaja.

Tämän hetken Sampdoria täytyy joka tapauksessa ottaa vakavasti.

Joukkueen päävalmentaja Siniša Mihajlović tunnettiin pelaajaurallaan kovista otteista ja tulisieluisuudesta. Sampdorian luotsina hän on kerännyt ylistystä, sillä etenkin joukkueen puolustus on ollut valtaosassa peleistä vakuuttava.

Suuria romahduksia on nähty vain kaksi: Lazio voitti Sampdorian 3–0 ja Torino 5–1.

Ferrero ei ole jäänyt nauttimaan vallitsevasta tilanteesta. Hän hankki talven siirtoaikana joukkueen hyökkäykseen kolumbialaisen Luis Murielin sekä uransa ehtoopuolella olevan Samuel Eto'on.

Missä sitten on Genoa, jonka kannattajat juhlivat Sampdorian kuolemaa?

Se pelasi hienon alkukauden, mutta vuodenvaihteen lähestyessä Genoan kurssi kääntyi. Maanantaina joukkue otti tärkeän vierasvoiton Laziosta ja on Serie A:ssa seitsemäntenä.

Mikäli Genoa kääntää kurssinsa uuteen nousuun, satamakaupunki Genovassa ei vietetä kauden lopussa hautajaisia vaan kahdet bileet.

Tapio Keskitalo HS tapio.keskitalo@hs.fi
Urheilutoimitus pui jalkapallon ajankohtaisia asioita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!