Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hirschovits tehokkaana

Bluesin kapteeni ratkaisi ottelun. Joukkueen voittosarja venyi seitsemään.

Urheilu
 
Rio Gandara HS
Kim Hirschovits ratkaisi ottelun Ässiä vastaan ja teki uransa 400. tehopisteen Liigassa.
Kim Hirschovits ratkaisi ottelun Ässiä vastaan ja teki uransa 400. tehopisteen Liigassa. Kuva: Rio Gandara HS
Blues 3 Ässät 1

Bluesin kapteenin Kim Hirschovitsin vire kestää. Hän ratkaisi jääkiekkoliigan ottelun Ässiä vastaan, vaikka melkein täydet kaksi erää näytti, ettei eroa saada ollenkaan.

Hirschovits viimeisteli mukavan näköisen hyökkäyksen päätteeksi Bluesin 2–1-johdon, ja osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Ville Korhonen tarjosi herkkusyötön maalille, ja kippari kiitti.

Blues voitti 3–1, kun Jussi Makkonen iski viimeisen maalin tyhjiin.

Voitto oli Bluesille seitsemäs peräkkäinen ja Hirschovitsille yhdestoista peräkkäinen peli, jossa hän teki vähintään yhden pisteen.

"Tämä oli arvokas voittomaali. Jätkät pelasivat tilanteen minulle hienosti. Ilman Miro Aaltosen ajamista maalille koko osumaa ei olisi tullut", Hirschovits sanoi tilanteesta, jossa Kalle Kaijomaa antoi avaussyötön.

Parin hiljaisemman vuoden jälkeen Hirschovits, 32, on löytänyt peliinsä uuden ilmeen. Menossa on yli 40 pisteen kausi, ja uralla se on jo kuudes. Se kertoo tasosta, jolle keskushyökkääjä on taas noussut.

"Kyllä usko oli välillä lujilla", Hirschovits myönsi mutta keksi kyllä, mistä pelin kulkeminen johtuu:

"Olen saanut olla terveenä ja päässyt harjoittelemaan pitemmän pätkän terveenä."

Sekään ei ole ihan pikkujuttu, että maali Ässiä vastaan oli Hirschovitsin uran 400. tehopiste Liigassa.

Tuolla saldolla ei mahdu vielä 50 parhaan joukkoon liigahistoriassa, mutta hänen edellään ovat aktiivipelaajista vain Lukon Ville Vahalahti, Pelicansin Jan Latvala ja Tapparan Kristian Kuusela.

Nykyisellä tahdillaan Hirschovits laukkaa vielä pitkälle tehotilastossa, jos ja kun ura jatkuu vastaavanlaisena muutamia vuosia.

"Nyt sitä ei osaa miettiä, mutta ehkä joskus myöhemmin arvostaa, mitä on tullut tehtyä. Olen ollut onnekas, että olen päässyt pelaamaan hyvien pelaajien kanssa ja saanut pelata ylivoimaa. Siellä niitä pisteitä tehdään."

Kaukalossa Hirschovits ei välttämättä nuohoa ahtaimpia kolkkia, mutta taitavilla käsillään ja hyvällä pelisilmällään hän pystyy luomaan jatkuvasti tilanteita muille – ja tietenkin tarvittaessa ratkomaan otteluita.

SM-liigan huippuhetket: Hirschovits laukoi Bluesille voittomaalin
SM-liigan huippuhetket: Hirschovits laukoi Bluesille voittomaalin
Blues jatkoi kovaa virettään kotijäällä selättämällä Ässät. Espoolaiset nousivat voitolla jo taulukon viitossijalle. Ässät valahti yhdeksänneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?