Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapiolan Hongan ahdinko syveni

Seagullsin Geiger upotti vapaaheittoviivalta ratkaisevan pisteen yhdeksän sekuntia ennen ottelun loppua. Pääkaupunkiseudun koripallovaltikka on tällä hetkellä Helsingissä.

Urheilu
 
Juhani Niiranen HS
Hongan Greg Loginsin (oik.) korit eivät tuoneet espoolaisille voittoa pääkaupunkiseudun paikallisottelussa. Helsinkiläinen Seagulls voitti pisteellä.
Hongan Greg Loginsin (oik.) korit eivät tuoneet espoolaisille voittoa pääkaupunkiseudun paikallisottelussa. Helsinkiläinen Seagulls voitti pisteellä. Kuva: Juhani Niiranen HS
Honka 72 Seagulls 73

Helsinkiläinen Seagulls ja Tapiolan Honka järjestivät Korisliigassa todellisen jännitysnäytelmän, joka kääntyi lopulta espoolaisten tappioksi.

Honka hävisi kotiparketillaan 72–73 ottelussa, josta se olisi tarvinnut voiton.

Tuomas Iisalon valmentama joukkue on pahassa tappioputkessa, sillä se on voittanut 17 viime ottelustaan yhden.

Samalla pääkaupunkiseudun korisvaltikka kääntyi ainakin toistaiseksi Seagullsille, joka on voittanut kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kaksi.

Eilen keskiviikkona asiat olisivat voineet päättyä espoolaisisäntien kannalta myös toisin.

Ottelussa oltiin viimeisellä minuutilla tilanteessa 72–72, kun Hongan Emmanuel Ubilla antoi pahan harhasyötön. Seagullsin hyökkäys päättyi vapaaheittoihin, joista Deremy Geiger upotti toisen yhdeksän sekuntia ennen kamppailun loppua.

Seagullsin tehokkain oli Melsahn Basabe, joka heitti 20 pistettä. Myös Ubilla teki 20 pistettä, mutta lopun sekoilu verotti kokonaisarvosanasta paljon.

Hongan onnistujiin kuului myös Greg Logins, joka teki 16 pistettä ja väänsi vahvasti molemmissa päissä kenttää.

Logins liittyi hiljattain espoolaisten riveihin japanilaisseura Fukuoka Rizingistä.

"Aloitimme ottelun hyvin ja pelasimme hyvin. Tuntuu, että meillä on myös epäonnea. Fiilis on vähän epäuskoinen, mutta eiköhän tämä tästä käänny", Hongan Villematti Kopio sanoi ottelun jälkeen.

Kotijoukkue tosiaan aloitti kamppailun hyvin ja johti pitkään.

Tauolle mentiin tilanteessa 41–37. Seagulls tuli kuitenkin kolmannella neljänneksellä rinnalle ja käänsi huipputasaisen pelin lopulta nimiinsä.

"Honka on erittäin hyvä avoimella kentällä. Aloimme olla aikamoisessa kusessa virheiden takia. Loppua kohti pystyimme kontrolloimaan pelin tempoa", Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas tiivisti.

Pääkaupunkiseudulla on viimeksi juhlittu koripallon miesten Suomen mestaruutta vuonna 2008, kun Honka oli ykkönen. Tällä kaudella niin tuskin käy, mutta espoolaisten päävalmentaja Tuomas Iisalo luottaa edelleen omiinsa.

"Emme pystyneet hyödyntämään lopussa Seagullsin virhevaikeuksia. Se jäi vähän kaivelemaan. En näe vähimmässäkään määrin, että pelaajiltamme puuttuisi rohkeutta ottaa tiukoissa paikoissa ratkaisuja", Iisalo sanoi.

"Tämä on henkisesti valtava paikka, mutta kautta on vielä paljon jäljellä. Ei ole syytä, miksei meille alkaisi tulla voittoja."

Villematti Kopio
Villematti Kopio
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?