Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiukentunut laki puree Karjala-turnaukseen

Nimi pysyy ennallaan, mutta mainontaan tulee muutoksia

Urheilu
 
Mika Ranta HS
Ruotsi kukisti Suomen Karjala-turnauksessa marraskuun alussa.
Ruotsi kukisti Suomen Karjala-turnauksessa marraskuun alussa. Kuva: Mika Ranta HS

Jääkiekkoliitto joutuu muuttamaan syksyllä pelattavan Karjala-turnauksen mainontaa, mutta turnauksen nimi saa säilyä ennallaan.

Vuodenvaihteessa kiristynyt alkoholilaki kieltää mietojen alkoholijuomien mainonnan julkisilla paikoilla. Jääkiekkoliitto on Hartwallin tärkeä yhteistyökumppani ja marraskuussa järjestettävä jääkiekon Euro Hockey Tourin Suomen turnaus on nimetty panimoyhtiön olutmerkin Karjalan mukaan.

Artikkeliin liittyvät

"Nimen käyttö on sallittu, mutta turnausta ei voida mainostaa yleisillä paikoilla olutmerkin nimellä", tiivistää ylitarkastaja Marianna Vasara sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta Valvirasta.

Valviran ohjeissa on Karjala-turnaukseen sopiva erityinen kohta. Sen mukaan "tapahtumaa, kilpailua tai urheiluturnausta, joka on sopimusjärjestelyjen perusteella nimetty miedon alkoholijuoman mukaan, ei voida yleisillä paikoilla kuten esimerkiksi katujen varsilla tai pysäkillä mainostaa."

Lehdissä Karjala-turnausta saa mainostaa kuten tähänkin asti.

Hartwall ja Jääkiekkoliitto ovat tehneet yhteistyötä jo 20 vuotta. Nykyinen yhteistyösopimus yltää vuoteen 2016. Hartwallin yhteiskuntasuhteista vastaavan johtajan Pekka Lindroosin mukaan sopimuksessa on huomioitu alkoholilain mahdolliset muutokset, mutta tuoreella tiukennuksella ei ole vaikutusta yhteistyöhön.

"Alkoholilain tiukentuminen vaikuttaa toki mainontaan, sillä meillä on ollut jonkin verran kadunvarsimainoksia sekä tv-mainontaa, joka siirtyy tunnin myöhemmäksi", Lindroos sanoo. Hän vahvistaa myös turnauksen nimen pysyvän ennallaan.

Lindroos luonnehtii yhteistyötä Jääkiekkoliiton kanssa erittäin merkittäväksi.

"Jääkiekko on Suomen suurin ja seuratuin laji, ja siihen liittyy paljon hyviä asioita. Siksi se on meille todella isoa asia", Lindroos toteaa.

Alkoholilain tiukentuminen on ollut Jääkiekkoliiton ja Hartwallin välisessä yhteydenpidossa esillä säännöllisesti.

"Toimimme luonnollisesti lakien ja asetusten mukaisesti. Rajoituksista huolimatta laadukas tapahtuma markkinoi parhaiten itse itseään", Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!