Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Strandvall sai itseluottamusta

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Matias Strandvall on uransa parhaassa kunnossa.
Matias Strandvall on uransa parhaassa kunnossa. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva

1. Sprinttihiihtäjä Matias Strandvall lähtee viidensiin MM-kisoihinsa omasta mielestään uransa parhaassa kunnossa.

Tästä tuorein todiste tuli lauantaina, kun Strandvall sijoittui viidenneksi maailmancupin sprintissä (p) Ruotsin Östersundissa.

"Viimeksi olen ollut näin innokkaana lähdössä arvokisoihin vuonna 2007, jolloin olin ensikertalainen. Kyllä, olen parhaassa kunnossani. Olen hakenut koko vuoden tällaista tulosta, että saisin itseluottamusta. Nyt sain sitä", Strandvall sanoi.

2. Kilpailun rata oli nykymittapuun mukaan varsin erikoinen ja täysin erilainen kuin tuleva MM-sprinttilatu Falunissa.

Kahteen kertaan kierretyllä 600 metrin lenkillä oli muutama todella jyrkkä haarakäyntinousu, joista ensimmäinen kulki täyden pääkatsomon läpi.

Kisassa tapahtui poikkeuksellisen paljon kaatumisia ja kompurointeja, joista Strandvall ja yhdeksänneksi sijoittunut Toni Ketelä oikeastaan vähän hyötyivät.

3. Norjan hiihtäjien rajusta keskinäisestä kilpailusta kertoo paljon se, että miesten kisan voittaja Finn Hågen Krogh ei vielä tiedä, millä matkalla hän mahdollisesti kilpailee MM-ladulla.

"Todennäköisesti pääsen ainakin sprinttiviestiin", sanoi Krogh, joka jo aiemmin tällä kaudella oli voittanut yhden mc-sprintin ja ollut kahdesti kolmas.

Naisissa voiton vei korkean paikan leirillä ruskettunut Marit Bjørgen, ja seitsemän parhaan joukossa oli viisi muuta norjalaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?