Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blues nousi takamatkalta Tapparan ohi

Kapteeni Hirschovits ratkaisi ottelun voittolaukauksissa

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - Tappara 14.2.2014
Huippuhetket: Blues - Tappara 14.2.2014
Blues nousee hienosti takaa rinnalle ja ohitse. Samalla Tapparan etumatka Bluesiin kaventuu sarjataulukossa yhteen pisteeseen.
Blues vl. 4 Tappara 3

Aivan mahdoton joukkue tämä Espoon Blues. Kotijoukkueella oli alla seitsemän peräkkäistä voittoa, mutta se sarja näytti päättyvän Tampereen Tapparan hyvän peliesityksen takia.

Blues nousi kuitenkin viimeisessä erässä kahden maalin tappiolta tasoihin ja ratkaisi kaksi pistettä voittolaukauskisassa, kun Kim Hirschovits näytti harhautustaitoaan.

Edelliset seitsemän voittoa olivat olleet täyden kolmen pisteen saaliita, mutta eilen menetetty piste tuskin harmitti ketään. Espoolaiset ovat kasvattamassa melkoisia odotuksia faniensa keskuudessa, kun mennään kohti kevään pudotuspelejä.

Joukkueen kyky ratkoa tiukkoja otteluja itselleen on erinomainen. Blues on nyt sarjataulukossa sijalla seitsemän, mutta esimerkiksi toisena oleva KalPa on vain viiden pisteen päässä ja yhden ottelun enemmän pelanneena. Vain kärjessä oleva Oulun Kärpät on karannut kauas.

"Meillä on ollut kauden aikana hyvin vähän muutoksia pelaajistossa, ja sen kautta olemme hitsautuneet paremmin ja paremmin yhteen", Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho sanoi.

Hän kiteytti ytimekkäästi hyvin yhteen pelaavan joukkueen ominaisuuden.

"Pelaajat haluavat, että vieruskaveri näyttää hyvälle", Aho sanoi.

Päävalmentaja kaipasi oikeastaan vain yhtä asiaa.

"Itsellä on sellainen unelma, että pääsisimme pelaamaan täyden kotikatsomon edessä. Se olisi mahtavaa kokea, mutta se unelma odottaa vielä tulevaisuudessa", Aho sanoi.

Ystävänpäivän otteluun Blues oli saanut houkuteltua alennuskampanjalla paikalle 5 109 katsojaa. Ahon unelmaan oli vielä matkaa liki 2 000 ihmistä.

Jos Blues jatkaa tällä tahdilla, unelma saattaa muuttua todeksi tällä kaudella. Eilen vastakkain oli kaksi erinomaista kiekkojoukkuetta, jotka jättivät kaiken energiansa kentälle.

Blues sai niin hyvän alun otteluun kuin vain voi toivoa. Hyökkäykset vyöryivät terävästi kohti vieraiden maalia, ja puolentoista minuutin pelin jälkeen Robert Rooba teki läheltä kauden viidennen maalinsa.

Seuraavien liki 50 minuutin aikana maalitilastoihin merkattiin vain Tapparan miehiä: Pekka Jormakka, Olli Palola ja Jukka Peltola.

Sitten Blues iski kaksi ylivoimamaalia: ensin osui Kalle Kaijomaa toisen kerran tällä kaudella muuten heikon ylivoiman jälkeen ja Siim Liivik tasoitti vajaa kaksi minuuttia ennen loppua.

Voittolaukauskisassa ensin Bluesin Ville Korhonen tasoitti pakkopaikassa viimeisenä kolmesta laukaisijasta, ja sitten kapteeni Kim Hirschovits ratkaisi osumallaan kaksi pistettä.

Blues on voittanut tällä kaudella yhdeksän kertaa voittolaukauskisan ja hävinnyt vain kerran. Sekään ei ole huono enne kevättä kohden mentäessä.

"Meillä on mahdollisuudet vaikka mihin", Hirschovits sanoi.

Roni Rekomaa Lehtikuva
Bluesin Kim Hirschovits harhautti nätisti Tapparan maalivahdin Juha Metsolan voittolaukauskisassa.
Bluesin Kim Hirschovits harhautti nätisti Tapparan maalivahdin Juha Metsolan voittolaukauskisassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!