Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kommentti: Nyt alkaa olla aihetta huoleen – viestimitalin saavuttaminen todella hankalaa

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimituksen toimittaja.
Jussi-Pekka Reponen / HS
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen Kuva: Jussi-Pekka Reponen / HS

Kun sprinttiviestit hiihdetään Falunin MM-laduilla vapaalla hiihtotavalla, Suomen realistisen mitalimahdollisuus on lähtökohtaisesti naisten normaaliviestissä.

Östersundin mc-sunnuntain jälkeen on hankala välttää johtopäätöstä, että näillä eväillä viestimitalin saavuttaminen alkaa olla todella vaikeaa.

Todennäköisestä viestinelikosta vain konkari Riitta-Liisa Roponen (7:s) oli eilen normaalivireessä.

Sen sijaan Kerttu Niskasen (22:s) ja Krista Pärmäkosken (29:s) laimeat suoritukset antavat aihetta huoleen, vaikka urheilijat itse eivät sitä tietenkään myönnä.

Kyllä näin lähellä kisoja pitäisi jo olla paremmassa iskussa.

Jos Niskanen olisi huippukunnossa, hän hiihtäisi vapaallakin paljon paremmin kuin eilen nähtiin. Esimerkiksi Sotšin olympialaisten 30 km:llä (4:s) ja hopeaviestissä Niskasen vapaan suoritukset olivat maailmanluokkaa.

Vaikka suodatetaan sairastelujen vaikutus, Pärmäkoski ei ole koko kautena yltänyt sille tasolle, jolla hän on parhaimmillaan ollut.

Oma lukunsa ovat perinteisen osuudelle tyrkyllä olevat Aino-Kaisa Saarinen ja Anne Kyllönen, joitten suoritustaso on heilunut koko kauden rikkonaisen harjoitustaustan takia.

Sairastelun rassaaman olympiavoittaja Iivo Niskasen kunto on kisojen alla täysi arvoitus. Lauantaina tullut Kainuun piirinmestaruus ( 9 km vapaalla) meni vain hyvästä tehoharjoituksesta. Niskasen valmentajan Olli Ohtosen mukaan harjoituskisa onnistui odotusten mukaan.

Niskanen tulee Faluniin keskiviikkona ja kilpailee lauantaina yhdistelmäkisassa. Onneksi hänen päämatkansa (50 km) on vasta vajaan kahden viikon päästä.

Jussi-Pekka Reponen
jussi-pekka.reponen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!