Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkari Tuominen joutui yllättäen katsomoon

Helsinkiläisen 16. peräkkäinen SM-titteli jäi haaveeksi

Urheilu
 
Laura Oja HS
Olli Tuominen seurasi Talihallin katsomosta, kun Henrik Mustonen kukisti miesten loppuottelussa Jaakko Vähämaan.
Olli Tuominen seurasi Talihallin katsomosta, kun Henrik Mustonen kukisti miesten loppuottelussa Jaakko Vähämaan. Kuva: Laura Oja HS

Mikään valtakausi ei jatku loputtomasti.

Tämän sai huomata helsinkiläinen Olli Tuominen, 35, squashin SM-turnauksessa Talissa.

Artikkeliin liittyvät

Suomen ykköspelaaja on hallinnut lajin kotimaisia karkeloita mielin määrin, ja sunnuntaina tavoitteena oli 16:s peräkkäinen Suomen mestaruus. Se jäi haaveeksi, koska espoolainen Jaakko Vähämaa, 21, vei viisieräisen välierämittelön Talihallissa.

"Ensimmäisessä pallorallissa sain hänen [Vähämaa] polvestaan vasempaan pohkeeseeni puujalan. Vähän se haittasi, muttei tappiota sillä voida selittää. Nyt en vain pystynyt panemaan riittävästi hanttiin", totesi Tuominen, joka hukkasi neljännessä erässä ottelupallon.

Tuomisen mielestä Vähämaa pelasi ehjän ottelun.

"Hän puolusti hyvin ja sai pisteitä myös minun virheilläni."

Tuominen pelaa ammattilaisena jo 20. vuotta. Euroopan mestaruuden hän voitti 2012 Helsingissä, ja EM-pronssia tuli vuosina 2010 ja 2013. Parhaimmillaan hän on ollut maailmanlistalla sijalla 13 vuonna 2006. Tällä hetkellä Tuominen on sijalla 30.

Mikä ihme motivoi jatkamaan lajissa, jossa kovat kotimaiset kilpakumppanit puuttuvat ja jossa turnauksia pelataan kaukana Suomesta? Rahaa palaa, ja julkisuuttakin tulee kovin vähän.

"Laji tuntuu edelleen mielekkäältä. Tykkään pelaamisesta, koska se käy työstä. Jatkaminen on kannattanut myös siitä syystä, että olen pystynyt pitämään tasoni. Edelleen pystyn voittamaan silloin tällöin koviakin vastustajia."

Tuomisen mukaan nyt on ensimmäinen kausi, kun on ollut pieniä ongelmia. Pohje on revähtänyt pariin otteeseen, ja alkuvuodesta on ollut ongelmia nivusen kanssa.

Tuominen pelaa tänä vuonna 13–15 ulkomaista turnausta.

Lisäksi tulee myös muita otteluita.

Tuominen pelaa liigaotteluita muun muassa Sveitsissä ja Englannissa.

"Ulkomaiset liigaottelut ovat harjoituksellisesti erittäin tärkeitä. Niissä saa kunnon otteluita alle ennen tärkeitä turnauksia."

Squashin ammattilaisen vuosibudjetti pyörii muutamissa kymmenissä tuhansissa euroissa.

"Olen ollut onnellisessa asemassa, koska minulla on ollut tukijoita jo junnuajoista lähtien."

Tuominen on kirjoittanut ylioppilaaksi Mäkelänrinteen urheilulukiosta. Varusmiespalvelus sujui pitkän kaavan kautta Lahden urheilukoulussa.

"Kun menin armeijaan, rankingini oli noin 100. Kun kotiuduin, ranking oli 30:n tuntumassa. Ei ollut vaikeaa päättää, lähteäkö ammattilaiseksi vai mennäkö opiskelemaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?