Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rotenberg hamuaa lisää yleisöä Jokerien peleihin – 11 000 katsojaa ei riitä

Jokerien omistajiin kuuluva Rotenberg näkee vielä kasvun mahdollisuuksia ja odottaa KHL:n pudotuspelejä

Urheilu
 
Roman Rotenberg toivoo SKA:n ja Jokerien kohtaamista
Roman Rotenberg toivoo SKA:n ja Jokerien kohtaamista
Roman Rotenbergin mielestä Jokerien ja Pietarin SKA:n mahdollinen kohtaaminen KHL:n pudotuspeleissä ei ole ongelma. ”Se olisi jopa hyvä, jos pelataan niin. Siihen liittyy paljon kiinnostavuutta", Rotenberg sanoo.

Jokerit rikkoi yhden kauden katsojaennätyksensä ja haali jääkiekkoliiga KHL:n kotiotteluihin lähes 11 000 henkeä peliä kohden, mutta seuran omistajiin kuuluva Roman Rotenberg odottaa vielä enemmän.

"Siihen on pyritty, että katsojat ja fanit tietävät KHL:stä ja pelaajista. Nyt kaikki tietävät", Rotenberg sanoo HS:n haastattelussa Pietarin areenan klubitasolla. Ihmisiä tulee ja menee Rotenbergin aitioon numero 303, ja kauniit cheerleader-naiset päivystävät kuin vahteina oven ulkopuolella.

KHL oli monille kolme mystistä kirjainta, kun Jokerit ilmoitti siirtyvänsä pelaamaan itäliigaan. Silloin ilmassa poukkoili enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Juha Metso
Roman Rotenberg odottaa Jokereille vielä suurempaa kannatusta.
Roman Rotenberg odottaa Jokereille vielä suurempaa kannatusta.

"Kaikki ovat tyytyväisiä, että Jokerit on liittynyt KHL:ään. Se on iso askel", Rotenberg puhuu tyytyväisyydestä venäläisestä kulmasta.

Sitäkin monet kysyivät, tuleeko katsojia läpi kauden. Kyllä tuli, mutta nykyinen keskiarvo ei riitä Rotenbergille.

"Huippupelit, TsSKA:ta, Dinamoa ja SKA:ta vastaan, ovat loppuunmyytyjä. Siihen me olemme tyytyväisiä, mutta aina voi parantaa", Rotenberg sanoo.

"Meillä oli täällä Pietarissa tavoitteena saada jokainen peli loppuunmyydyksi. Jokereilla pitää olla 13 500 katsojaa, eikä se saa olla kiinni vastustajasta. Pietarissa on paljon enemmän viihdettä ja teattereita kuin Helsingissä", Rotenberg sanoo.

Suomalaisittain ajatellen Jokerit on ollut KHL:ssä menestys. Joukkue ottaa kotiedun pudotuspeleihin ja sai yleisön liikkeelle kiitettävästi lähes joka peliin.

Rotenbergin mukaan laji hakee selvästi lisää kasvua.

Artikkeliin liittyvät

Läntisessä lohkossa Jokerit ottanee neljännen sijan, mikä tarkoittaa kotietua ensimmäiselle kierrokselle. Toisesta kierroksesta ei vielä kukaan tiedä mitään.

"Kaikki KHL-joukkueet ovat yllättyneitä, että Jokerit on menestynyt niin hyvin. Minä en ole. Tiesin, että urheilupuolella ei ole ongelmia", Rotenberg sanoo.

Jokerit pelaa yhtenäisemmin kuin monina liigakausina aikaisemmin.

Joukkueesta henkii yhdessä tekeminen, ja se näkyy tuloksissa, vaikka SKA ottikin sunnuntai-iltana kaksi pistettä voittolaukausten jälkeen.

"Jokereilla on todella hyvät mahdollisuudet voittaa, vaikka koko sarja", Rotenberg heittää.

On totta, että voittajaehdokkaita riittää niin idässä kuin lännessä mutta eniten herättää ajatuksia Jokerien omistuspohja.

Rotenberg omistaa molempia seuroja, Jokereita ja SKA:ta. Joukkueet voivat kohdata läntisen konferenssin finaalissa, tuskin aikaisemmin.

Mitä siitä mahtaisi tulla?

Roman Rotenberg odottaa jääkiekkoliiga KHL:n pudotuspelejä. Yksi vaihtoehto – eikä edes täysin utopistinen – on SKA:n ja Jokerien kohtaaminen.

Rotenberg näkee mahdollisen kamppailun paljon suurempana mahdollisuutena kuin ongelmana.

Perinteinen suomalainen kiekkofani kysyy itseltään, voiko Jokerit voittaa sellaista sarjaa. Rotenbergin mukaan voi hyvinkin.

"Siihen liittyisi paljon kiinnostavuutta", Rotenberg sanoo HS:lle.

"Parempi joukkue voittaa sen sarjan, ja se jolla on parempi systeemi ja taktiikka", Rotenberg sanoo. "Ja tietenkin halu voittaa."

Jokerit on KHL:n tulokas, joka on lyönyt läpi ensimmäisellä kaudellaan. SKA kuuluu liigan suuriin ja rikkaisiin. Rahaa SKA:lla on, mutta mestaruus eli Gagarin Cup puuttuu.

Heikki Miettinen HS
Pietari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!