Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentopallomiehille kivikova alkulohko

Päävalmentaja Sammelvuo uskoo, että Katowicen huuma toistuu Pohjois-Italiassa

Urheilu
 

Arpa osoittautui armottomaksi Suomen miesten lentopallomaajoukkueelle, kun maat pantiin alkulohkoihin EM-turnauksen arvonnoissa Sofiassa. Syksyn EM-turnaus pelataan Bulgariassa ja Italiassa, ja Suomi suuntaa Italiaan, jossa se kohtaa Venäjän, Serbian ja Slovakian.

Maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli paikalla maanantaina alkuillasta järjestetyssä tilaisuudessa. Sammelvuo luonnehti Pohjois-Italian Busto Arsiziossa pelattavaa D-lohkoa erittäin kovaksi, mutta muistutti, että kaikki on jälleen kerran mahdollista.

"Uskon, että saamme rakennettua faniemme kanssa samanlaisen ilmiön, joka koettiin Katowicessa", sanoi Sammelvuo puhelimitse ja viittasi viime syksyn MM-turnaukseen, jossa Suomi sijoittui komeasti yhdeksänneksi.

Maajoukkue matkustaa kannattajiensa kanssa samalla lennolla Busto Arsizioon.

"Tällaisesta kuviosta on keskusteltu. Pohjoisitalialainen Busto Arsizio on varmasti mieluinen paikka kannattajillemme."

Venäjä pelasi kaksi vuotta sitten EM-voittajaksi. Serbia sai silloin EM-pronssia, Suomi oli kahdeksas ja Slovakia yhdestoista. Sammelvuon komennossa Suomi ei ole voittanut Venäjää eikä Serbiaa, mutta Slovakia meni viimeksi komeasti nurin MM-karsinnoissa Popradissa, josta Suomi selviytyi Puolan MM-turnaukseen.

"Kun perustaso on riittävän hyvä, koviakin maita pystytään haastamaan. Erävoitot ratkeavat monesti vain muutaman pisteen erolla", Sammelvuo muistutti.

EM-turnaukseen on aikaa runsaat puoli vuotta. Sitä ennen Suomi hakee kovuutta ja menestystä muun muassa Maailmanliigassa.

"Tärkeintä on matka, joka EM-turnaukseen kuljetaan", sanoi Sammelvuo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?