Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubi vältti paniikin

Helsinkiläisjoukkue etsii kärkeä ja maalivahtia

Urheilu
 
Markus Jokela HS
RoPSin Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja HJK:n Rasmus Schüller taistelivat pallosta Talissa pelatussa liigacupin ottelussa.
RoPSin Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja HJK:n Rasmus Schüller taistelivat pallosta Talissa pelatussa liigacupin ottelussa. Kuva: Markus Jokela HS
HJK 2 RoPS 2

Ei sen nyt näin pitänyt mennä. Liigacupin ottelua Helsingin Jalkapalloklubin ja Rovaniemen Palloseuran välillä oli pelattu hädin tuskin 20 minuuttia, kun vierasjoukkue RoPS johti 2–0.

Toisella puoliajalla HJK kuitenkin kuroi eron umpeen Gideon Baah'n ja Erfan Zenelin maaleilla.

Kentän yksi parhaimmista pelaajista, HJK:n Rasmus Schüller, oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen hankalan alun jälkeen.

"Tärkeintä oli, ettemme panikoineet tappiotilanteessa", Schüller sanoi.

HJK joutui hankalaan tilanteeseen, kun RoPS teki kaksi helppoa maalia kulmapotkuista. Molemmissa HJK:n puolustuksella oli kommunikaatio-ongelmia, ja nuori maalivahti Matias Sauramaa maksoi oppirahoja.

"Hyvä, että teimme näitä virheitä tässä vaiheessa kautta", HJK:n toppari Tapio Heikkilä sanoi. Toisella puoliskolla Sauramaa toisaalta pelasti erinomaisesti RoPSin Juha Pirisen läpiajon.

Hän loukkaantui tilanteessa, ja tilalle tuli Saku-Pekka Sahlgren. Tasapelistä huolimatta HJK oli hyvä.

Siltä puuttui avauksesta puolisen tusinaa kovaa pelaajaa loukkaantumisten tai kokeilujen vuoksi, joten liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei joukkueen esityksestä voi vetää. "Meillä on nyt myös kauden alla kova harjoitusjakso", Schüller sanoi.

HJK etsii yhtä tai kahta kärkipelaajaa sekä toista maalivahtia. Eilen joukkue kokeili hyökkääjän paikalla gambialaista Jallow Ousmania. Hänen esityksensä ei ollut mullistava mutta parani loppua kohden. Alla oli vain yksi salitreeni ja yksi jalkapalloharjoitus HJK:n kanssa.

Turkissa viimeksi ykkösdivisioonassa pelannut Ousman on ollut pari kautta enemmän tai vähemmän loukkaantuneena, joten myös pelaamattomuus näkyi. "Jatkamme tämän viikon hänen kanssaan suunnitelmien mukaista testaamista", päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi.

HJK pelasi viime vuonna hienon kauden. "Haluamme nostaa pelin tasoa ja pienentää sattuman osuutta menestyksessämme", Heikkilä sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?