Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon Blues karsii rajusti kulujaan

Seura leikkaa budjettiaan ensi kaudeksi miljoonalla eurolla

Urheilu
 

Espoon Bluesin pelit luistavat jääkiekkoliigassa, mutta seura on ajautunut talousahdinkoon.

Kauppalehden mukaan Bluesilla on lähes 100 000 euron verran maksuhäiriöitä. Maksuhäiriömerkintöjä liigaseuralla on ollut viime keväästä asti.

Nykyisistä veloistaan Bluesilla on olemassa maksusuunnitelma. Osa velkojista on halunnut kuitenkin nopeuttaa prosessia viemällä saatavansa protestilistalle, tammikuussa seuran toimitusjohtajana aloittanut Jarmo Koskinen kertoo.

Bluesin ongelmana on urheiluseurojen perisynti. Kuluvan kauden budjetti on laadittu tulojen osalta turhan optimistiseksi.

Blues ilmoitti tämän kauden yleisötavoitteekseen 5 000 katsojaa, kun toteuma on noin tuhat katsojaa jäljessä. Myös yhteistyökumppanien hankinta on jäänyt tavoitteestaan.

Kulubudjetti on kuitenkin pitänyt. Sitä on saatu jopa kiristettyä, mutta ei tarpeeksi.

"Pitää lisätä ottelutapahtuman kiinnostavuutta ja hintadynamiikkaa ja sitä kautta saada lisää yleisöä. Sitä kautta saadaan nostettua yritysten kiinnostusta ja yhteistyökumppaneilta tulevaa rahaa", Koskinen listaa ratkaisukeinoja. "Mutta se ei auta tähän päivään."

Koskisen mukaan Bluesin pelaajat ovat saaneet palkkansa ajallaan eikä kausi ole uhattuna. Akuuttia rahapulaansa seura voi paikata osakepääoman kasvattamisella tai pääomalainoilla. Ennen kaikkea Koskinen toivoo joukkueen selviytyvän pudotuspeleihin ja yleisön löytävän Barona-areenalle.

Ensi kaudeksi Blues joutuu joka tapauksessa säästökuurille. Tämän kauden 5,6 miljoonan euron budjetista lähtee pois miljoona euroa.

"Bluesissa on pystytty karsimaan kuluja hyvin jo kahden kauden ajan ja se jatkuu. Näin ensi kaudella ei synny enää epäsuhtaa", Koskinen sanoo.

Tavoitteena on luoda ensi kaudeksi kilpailukykyinen joukkue uudelta pohjalta.

"Ensi kaudella sopeutetaan tulot menoihin. Sen jälkeen lähdetään taas kasvattamaan tulovirtaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!