Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkösen vauhti karaisee Ferrari-henkeä

Suomalaiskuski ahersi 74 kierrosta kovilla renkailla

Urheilu
 
Lluis Gene Afp
Kimi Räikkönen varikolla. Kypärän värityksen on tällä kaudella pysyttävä koko ajan samanlaisena.
Kimi Räikkönen varikolla. Kypärän värityksen on tällä kaudella pysyttävä koko ajan samanlaisena. Kuva: Lluis Gene Afp

Ferrarin uusi F15-T -auto on syntynyt huomattavasti lupaavammissa merkeissä kuin lyttyyn haukuttu edeltäjänsä. Auto on ollut testipäivästä toiseen tuloslistan kärkikaksikossa.

Kimi Räikkönen pysyi Barcelonan testijakson avauspäivänä ykköspaikalla viimeisen tunnin alkuun asti. Sitten Lotuksen Pastor Maldonado livahti kymmenyksen nopeampana edelle.

"Me teimme omaa työtämme, muut omaansa. Me emme käyttäneet pehmeitä kumeja, kuten he tekivät", Räikkönen kuittasi, kun häneltä kysyttiin renkaiden vaikutuksesta vauhtiin.

Talvitestien kärkiajoista ei pisteitä jaeta. Ne ovat hyväksi lähinnä markkinointimielessä, joskin jokainen kuljettaja olisi mieluusti aina nopein jokaisella ajojaksolla. Räikkösen kannalta eniten merkitsee Ferrarin auto- ja moottoririntamalla tekemä edistys talven aikana.

"Tämä on aivan eri auto, kaikki on uutta ja on turha tehdä vertailuja, mutta voimme olla tyytyväisiä, kun tiimi on tuottanut meille hyvän auton. Töitä on tehty paljon, paljon töitä on jäljellä, mutta kunhan jatkamme tähän malliin ja toimimme yhtenäisesti tiiminä, voimme saavuttaa, mitä haluammekin."

Katalonian Grand Prix -radan varikolla joukkoja johtaa uusi tallipäällikkö Maurizio Arrivabene.

Hän sai välittömästi palautetta Räikköseltä tämän aherrettua koko 74 kierroksen päiväohjelman onnistuneesti.

"Ajoimme paljon kilometrejä ja etsimme kaikenlaisia eri juttuja autosta. Tunne autossa oli sama, jonka sain jo Jerezin testeissä. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin ja toivottavasti saamme kaiken sujumaan samaan malliin jatkossakin", Räikkönen evästi.

Perjantain jälkeen Räikkösellä on vielä kaksi testipäivää ensi viikon torstaina ja lauantaina. Silloin ohjelmassa ovat enemmän osviittaa kaudesta antavat kisasimulaatiot.

Testipäivän suurin yllätys ei ollut niinkään Maldonadon kärkiaika kuin Sauberin Felipe Nasrin ja Williamsin testikuski Susie Wolffin kolari. Brittikuski ei nähnyt vierellään kiitävää brasilialaista, eikä antanut tälle riittävästi tilaa viitosmutkaan.

Maailmanmestari Lewis Hamilton tuli testeihin kovassa kuumeessa, ja olo kävi sietämättömäksi ensimmäisten kierrosten jälkeen. Niinpä Mercedeksen varakuski Pascal Wehrlein kutsuttiin kesken päivän Force Indian ajohommista Hamiltonin lomittajaksi.

Nico Rosberg ajaa perjantaina, vaikka varikolla liikkuikin kahta erilaista tietoa suomalaissaksalaisen kuskin niskalihaksen kunnosta.

Heikki Kulta
Barcelona

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!