Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennätysmiehet Bluesin voiton takeena

Miro Aaltonen ja Ville Korhonen tekivät yhden kauden ennätyspisteensä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Bluesin Miro Aaltonen saavutti Ilvestä vastaan yhden kauden piste-ennätyksensä.
Bluesin Miro Aaltonen saavutti Ilvestä vastaan yhden kauden piste-ennätyksensä. Kuva: Vesa Koivunen
Blues 4 Ilves 1

Bluesin kahdeksan ottelun voittosarja oli päättynyt tiistaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Jos joku oli huolestunut, että espoolaisten hyvä vire Liigassa olisi päättynyt siihen, hän saattoi huoahtaa helpotuksesta eilen Barona-areenalla.

Kotijoukkue möyhensi vaivattomasti Tampereen Ilveksen 4–1.

Voiton takuumiehinä oli muun muassa kaksi ennätysmiestä. Bluesin ykkösvitjan Miro Aaltonen (1+1) ja Ville Korhonen (1+0) tekivät henkilökohtaiset yhden kauden piste-ennätyksensä.

Artikkeliin liittyvät

Aaltosen uudet ennätyslukemat ovat tällä hetkellä 13+18=31. Vanhat lukemat olivat viime kaudelta 13+16=29.

Korhonen on puolestaan lukemissa 13+14=27. Edellinen kausiennätys on neljän vuoden takaa 11+15=26 Ilveksestä.

Molemmat ovat pelanneet erinomaista kautta, ja nyt yhteistyö keskushyökkääjä Kim Hirschovitsin kanssa on erittäin hyvää.

"Juttelemme paljon keskenämme ja mietimme, miten peliä voisi parantaa. Kim on melkoinen johtaja", 21-vuotias Aaltonen sanoi.

Hirschovits (12+32=44) on tällä hetkellä tehnyt pisteitä 14 ottelussa peräkkäin.

Alkukausi ei ollut Aaltoselta paras mahdollinen, mutta nyt itseluottamus näyttää olevan huipussaan. Hän osaa pitää kiekkoa hyvin ja etsiä laukaisupaikkaa. Samoin leikkaukset maalin eteen ovat hyvin ajoitettuja.

Korhonen tuli täksi kaudeksi Bluesiin Ilveksestä, jossa hän oli pelannut liigaa yhdeksän kautta.

"Kesällä en tiennyt vielä, missä pelaan. Omatoiminen kesäharjoittelu oli minulle hyvästä. Ja uudessa ympäristössä olen saanut uutta intoa", Korhonen kertoi.

Blues kuittasi nopeasti tiistaisen heikon esityksensä Lahdessa.

"Oli mukava palata voittojen tielle. Unohdimme heikon esityksemme Lahdessa ja suuntasimme katseemme eteenpäin", Aaltonen sanoi.

Blues oli todella unohtanut tehokkaasti esityksensä Lahdessa. Joukkueen alkutempo oli salamaakin nopeampi. Kotijoukkue oli napauttanut kiekon kahdesti Ilveksen maaliin, kun ottelua oli pelattu vasta runsaat kolme minuuttia.

Ensimmäinen maali oli hieno. Aaltonen päätti mainion kuvion maaliin, kun ottelua oli pelattu 28 sekuntia. Puolustaja Kalle Kaijomaan esimerkillinen poikittaissyöttö Hirschovitsille vapautti Bluesin kultakypärän juonimaan pahojaan. Maltillinen syöttö vapaana olleelle Aaltoselle takasi ensimmäisen maalin.

Korhonen jatkoi Bluesin hyvää alkua pari minuuttia myöhemmin tekemällä 2–0-maalin.

Bluesin Jari Sailio teki kaksi maalia. Ilveksen maalivahti Joonas Korpisalo ei katso niistä koostetta mielellään. Ensin Sailion täysin torjuttavissa ollut rannelaukaus vei Bluesin 3–1-johtoon toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Sailion laukaus kimmahti korkeaksi roikuksi ja kaikkien yli 3 000 hallissa olleen ihmisen ällistykseksi Korpisalo haroi tyhjää, ja kiekko meni maaliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!