Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arrivabene vapautti Ferrarin ilmapiirin

Uuden tallipäällikön mielestä Räikkösen jatkuva hymyileminen on viikon skuuppi

Urheilu
 
Vincenzo Pinto AFP
Tallipäällikkö Maurizio Arrivabene lupaa juosta alasti 400 kilometriä, jos Ferrari voittaa neljä osakilpailua.
Tallipäällikkö Maurizio Arrivabene lupaa juosta alasti 400 kilometriä, jos Ferrari voittaa neljä osakilpailua. Kuva: Vincenzo Pinto AFP

Ferrarin pitkänhuiskea uusi tallipäällikkö Maurizio Arrivabene astui tyylikkäänä median eteen Barcelonan toisen testipäivän lounastauolla. Harmaat taaksepäin kihartuvat hiukset oli öljytty, leukaparta suittu, ja Ferrarin punaisen verkkaritakin alla pullotti tummankirjava italialainen merkkikaulahuivi.

Markkinointihuipulta kilpatiimin johtoon tuotu Arrivabene on synnynnäinen esiintyjä. Innostunutta puhetta pulppusi italiaksi ja englanniksi. Hyvä testitalvi näkyy koko tiimin positiivisessa ilmeessä, ja siitä tallipäällikkö ottaa isot ansiot itselleen.

"En tullut tehtaalle moukarin kanssa. Kaikissa muutoksissa on paljon mieltä. Niillä olemme vapauttaneet väkemme kyvyt, jotta he pääsevät ilmaisemaan itseään niissä töissä, joita parhaiten taitavat", Arrivabene sanoi.

"Tärkeintä on ollut koota tiimi taas yhtenäiseksi, työskentelemään samaan suuntaan. Halusimme erilaisen ilmapiirin, ja toivotan kaikki tervetulleiksi varikkotiloihin toteamaan tämän muutoksen."

Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ovat pitäneet Ferrarin uuden F15-T-auton koko ajan tuloslistojen kärkikaksikossa.

"En ole hullu enkä lähde lupaamaan, että voitamme Mercedeksen. Päätavoitteemme on saada tiimi tekemään taas töitä yhtenä tiiminä. Sitten päämääränä on voittaa kaksi kisaa. Se olisi tälle vuodelle enemmän kuin hyvä tulos. Jos voitamme neljä kisaa, juoksen 400 kilometriä vaikka alasti ympäri Maranelloa."

Pian 58 vuotta täyttävä Arrivabene vakuuttaa, ettei lähtenyt pystymetsästä johtamaan Ferraria – kuten edeltäjänsä Marco Mattiacci.

"Jotkut ovat väittäneet, ettei minulla ole kokemusta F1:stä. Mutta se ei ole totta."

Arrivabene antoi tekniselle johtajalle James Allisonille tehtäväksi hakea oikeat ihmiset oikeille paikoille. Niin on myös tapahtunut.

"Käskin häntä tekemään 360 asteen käännöksen tiimissä, ja sen hän on toteuttanut", Arrivabene kiittelee.

Pääsuunnittelijaksi ylennettiin Simone Resta, ja moottoripuolesta vastuun ottivat Lorenzo Sassi ja Mattia Binotto. Restan taustavoimaksi houkuteltiin monet voittaja-Ferrarit suunnitellut Rory Byrne.

"Tehdas on tehnyt töitä yötä päivää. Muutokset ovat olleet tuntuvia, ja olemme rakentaneet hyvän auton. Kun ennen joulua muualla soi 'Kulkuset, kulkuset', meillä kuunneltiin silloin vain moottorien pauhua."

Arrivabene nosti Räikkösen uuden ilmeen koko Ferrarin uuden nosteen mittatikuksi.

"Viime vuonna Kimillä ei ollut oikeaa autoa hänen ajotyyliinsä. Ei se ollut oikea Fernandollekaan, mutta hän kärsi siitä vähemmän kuin Kimi. Nyt Kimillä on taas haluamansa tunne autossa. Näin torstaina Kimin hymyilevän koko ajan, ja se on kiistatta tämän viikon skuuppi."

"On kaikille yllätys kuulla Kimin puhuvan solkenaan. Sanoinkin hänelle, oletko sairas, mutta hän on vain niin innoissaan. Kimi on erittäin motivoitunut ja osoittaa tänä vuonna, mihin pystyy."

"Ferrarilla on kaksi fantastista kuljettajaa, jotka tekevät hyvin töitä yhdessä. Informaatio kulkee, ja ilmapiiri on välitön", Arrivabene kiitteli.

Heikki Kulta
Barcelona

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!